ÜYE OKUL HABERLERİ

“Z Kuşağı İle Yaşamak” Anne Baba Sempozyumu"

Değerli Okul Yöneticisi, 16 Aralık 2017 Cumartesi günü gerçekleşecek “Z Kuşağı İle Yaşamak” Anne Baba Sempozyumumuzda sizlerle ve velilerinizle birlikte olmaktan mutluluk duyacağız. Tüm gün olarak gerçekleştirilecek sempozyumda farklı konuşmacılarımızla ve atölye çalışmalarımızla bir araya gelerek konuyu daha derinlemesine konuşma ve anlama fırsatı bulacağız. Atölye çalışmalarımızın daha verimli geçmesi için belirlenen kişi sayısı dolduğunda kapanacaktır. Bu yüzden erken kayıt konusunda velilerinizi yönlendirebilirsiniz. Sempozyumla ilgili ayrıntılara aşağıdaki adresten ya da okul web sayfamızdan ulaşabilir ve hemen kayıt yaptırabilirsiniz. “ Sevgilerimizle, İpek Ak Genel Koordinatör Okul Müdürü TED Rönesans Koleji Bilgi ve kayıt için: https://goo.gl/4aTdCR adresinden ulaşılabilir.

Eraslan Vakfı Öğretmen Akademisi 25 Kasım'da Başlıyor"

Bir bilim ve liderlik okulu olan Özel Ege Lisesi 30. yılını kutlarken Eraslan Vakfı Öğretmen Akademisi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  Eraslan Vakfı Öğretmen Akademisi profesyonel eğitim programı ile öğretmenlik mesleğinde kendini geliştirmek isteyen eğitimciler ve yeni mezun öğretmen adaylarına ihtiyaç duyacakları üst düzey donanımı kazandıracak.

11 KASIM SEMPOZYUM"

Değerli Komisyon Üyeleri, ‘’Çevre Koleji 4. Okul öncesi  ve Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu’’  ‘’ Öğrenme Senfonisi‘’ teması ile bir çok değerli eğitimcinin  katılımıyla  11 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşecektir. Okullarınızdan katılmak isteyen meslektaşlarımız, okul öncesi ya da sınıf öğretmenlerimiz varsa yönlendirebilirsiniz. Katılımlarınız bizi mutlu edecektir. Kayıt için web sayfamızdan online kayıt yaptırmanız yeterli olacaktır. Akışımız da orada yer almaktadır.   Saygılarımla Fatmanur Kulaçoğlu Çevre Koleji- Rehberlik Bölüm Başkanı

BÜMED MEÇ Okulları - Özgüven Dengesi Konferansı"

Uzmanlar uyarıyor: ‘’Azı da zarar çoğu da’’ BÜMED MEÇ OKULLARINDAN ‘ÖZGÜVEN DENGESİ’ KONFERANSI! Uzmanlar, çocukların diğer gelişimleri gibi özgüven gelişiminin de sağlıklı ve dengede olması gerektiğine dikkat çekiyor ve uyarıyor: ‘’Azı da zarar çoğu da’’ BÜMED MEÇ Okulları'nın düzenlediği ‘Özgüven Dengesi Konferansı’nda, özgüvenin ailede ve okulda nasıl ve ne şartlarda geliştiği, dengeli olarak kazandırmak için neler yapılması gerektiği, çocuklar arasında görülen özgüven farklılıkları ülkemizin değerli akademisyenleri tarafından irdelenecek.  ‘Özgüven Dengesi Konferansı, 18 Kasım Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Albert Long Hall'de (Saatli Bina) 09.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.

EĞİTİMDE GELECEK KONFERANSI"

Boğaziçi Üniversitesi, MEF Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakülteleri olarak 11-12 Kasım 2017 tarihlerinde Eğitimde Gelecek Konferansını (EGK’17) düzenliyoruz. Konferansımız Dijital Çağda Eğitim, Eşit ve Adil Eğitim, Gelenekten Geleceğe-Yerelden Küresele Eğitim, Gelecekte Öğretmen Eğitimi ve Eğitimde Fark Yaratanlar olmak üzere beş ana başlık altında toplanmaktadır.   Detaylı bilgi için tıklayınız.

PROFESYONEL GELİŞİM"

9 Aralık Cumartesi günü Üsküdar Amerikan Lisesi’nde bir “Profesyonel Gelişim” organizasyonu gerçekleştirilecektir. Tamamen İngilizce olarak düzenlenecek (tercüme olmayacak) etkinlik ücretsiz olarak tüm öğretmenlerin katılımına açıktır. Yurtdışından – Cristobal Cobo, PhD -  konuşmasıyla başlayacak olan etkinlik, SEV öğretmenlerinin çalıştaylarıyla devam edecektir.     Cristobal Cobo, PhD kimdir? Uruguay Araştırma Merkezi Direktörü olarak görev yapmakta olan Cristóbal Cobo, aynı zamanda  Oxford İnternet Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.  Cobo eğitimin geleceği, bilgi ve teknolojinin kesişiminde çalışmaktadır. İngiliz Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Konseyi (ESRC) tarafından tanınmış ve Oxford Üniversitesi Beceri, Bilgi ve Organizasyon Performansı Merkezi'nde araştırma bursu almaya hak kazanmıştır. Meksika’da Latin Amerika Sosyal Bilimler Fakültesi İletişim ve Yeni Teknolojiler Bölümü’nde profesör ve yönetici olara görev yapan Cobo, sonrasında Inter-American Development Bank, Ulusal Bilim Derneği ve MIT Basın (ABD), Uluslararası Çalışma Örgütü (BM) ve Uluslararası Kalkınma Araştırmaları Merkezi (Kanada)’nin danışmanlığını yapmıştır. Doktorasını Barselona’da tamamlamış olan Cristobal, “Görünmez Öğrenme” (Invisible Learning) kitabının eş yazarlığını yapmış olup; son yazdığı kitap “Innovación Pendiente”dir. 30’dan fazla ülkede konuşmacı olarak bulunan Cobo, 4 kez TEDx konuşmacısı olmuştur. Şu anda UNICEF ile Berkman Klein Merkezi arasındaki işbirliğine dayalı bir girişim olan “Dijital Ağ” ile çalışmalar yapmaktadır.

Özel MEF Lisesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı"

Değerli Lise Yöneticileri ve Danışman Öğretmenler, MEFMUN’17 konferansı organizasyon ekibi olarak, sizleri 24-27 Kasım 2017 tarihleri arasında, Özel MEF Lisesinde gerçekleşecek olan ilk Model Birleşmiş Milletler Konferansımıza davet etmekten gurur duyuyoruz. İlk MUN konferansımızın teması MEFMUN kulübü üyelerimizin yoğun çalışmaları ile Dünya tarihinin akışına en çok etki eden dönemlerden biri olan 1960’lar olarak belirlendi ve bu konferansımızı diğer MUN konferanslarından ayıran bir özellik olarak öne çıkmaktadır. Bu özellik, katılımcılarımıza, 1960’larda yaşanan olayları sorgulama ve yaşananlardan öğrenme fırsatları sunarak günümüzde yaşananlar arasında benzerlikler görmelerini sağlayacaktır. Konferansımız, Genel Kurul Komiteleri olan Silahsızlaştırma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi, İnsan Hakları Komitesi, Uyuşturucu ve Suç Komitesi, Politika ve Dekolonizasyon Komitesi, Ekonomik ve Finansal Komite, Güvenlik Konseyine yer verecektir. Ayrıca MEFMUN’17 beş özel komiteye ev sahipliği yapacaktır: Uluslararası Adalet Divanı, Tarihi Güvenlik Konseyi, Kriz Komitesi, Castro Kabinesi Komitesi ve Ceza Mahkemesi Komitesi. MEFMUN, dört avukat ve 10 yargıçtan oluşacak bir grupla tarihi bir davayı yeniden görecekleri ve bir ilk olacak Uluslararası Adalet divanı ile aynı prosedürleri takip edecek olan Ceza Mahkemesi Komitesi, yüzyılın davası olarak görülen O. J. Simpson Cinayet davasını görecektir. MEFMUN, öğrencilerinizin başvurabileceği farklı fırsatlarda sunmaktadır. Deneyimli öğrencilerin, özellikle 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin, komite başkanlığı pozisyonlarına başvuru yapmalarını özellikle rica ediyoruz. Ayrıca öğrenciler, basın ekibine fotoğrafçı ya da gazeteci olarak başvuruda yapabilirler. Eğer okulunuz veya MUN grubunuz MEFMUN’17 ye katılmak istiyorsa internet sitemiz olan www.mefmun.org  adresinde “Apply” kısmında yapacağınız başvuru ile katılım sağlayabilir. Konferansımıza bireysel delege veya delegasyon olarak başvuru yapmak mümkündür. Son katılım günü 10 Ekim 2017 olarak belirlenmiştir. Lütfen herhangi bir durumda organizasyon takımımızla iletişime geçmeye tereddüt etmeyin. Eğer bir sorunuz varsa lütfen bize aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşın: Saygılarımızla, MEFMUN Organizasyon Takımı     Beliz İmge Bayülgen, Genel Sekreter                   bayulgenb@stu.mef.k12.tr Cansu Davhan Karaca, Genel Sekreter                karacac@stu.mef.k12.tr Didem Güler, Danışman Öğretmen                     gulerd@mef.k12.tr Lenka Şahin Mormakova, Advisor                      mormokaval@mef.k12.tr   Ek-1 Davet Yazısı TR Ek-2 Davet Yazısı EN Ek-3 Afiş

ÖZEL SEÇKİN KOLEJİ “AZİZ SANCARLAR YARIŞIYOR” FEN VE MATEMATİK YARIŞMASI’NDA BİRİNCİ OLDU"

Aziz Sancarlar Yarışıyor Fen Ve Matematik Yarışmasına katılan Gaziantep Özel Seçkin Koleji 7.sınıf öğrencisi AYŞE ŞEBNEM BAŞTEMİR 126 yarışmacı arasından birinci oldu. Düzenlenen yarışma,  Fen ve Matematik derslerine karşı olumlu algı geliştirme, dünyaca ünlü bilim adamlarımızı tanıtma aynı zamanda özgüven duygularını güçlendirmeyi hedeflemiştir. Yarışmaya katılan öğrenciler, hem bireysel hem de okul temsil yeteneklerini sergileme imkanı buldular. Özel Seçkin Koleji öğrencisi, AYŞE ŞEBNEM BAŞTEMİR Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu tarafından ödüllendirilmiştir.  Mehmet Ali Tiryakioğlu: “Gaziantep genelinde bulunan resmi ve özel okullardan katılan 126 okulun 7.sınıflarında öğrenim gören öğrenciler için düzenlenen yarışmada başarı gösteren öğrencimizi  tebrik ederek ileriki eğitim yıllarında performanslarının katlanarak artmasını diliyoruz.”  dedi. Özel Seçkin Koleji İlköğretim Müdürü İbrahim Yener; “Başarılarından dolayı öğrencilerimizi kutluyor  ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”dedi