ÜYE OKUL HABERLERİ

ÖZEL SEYMEN DARICA 1.EĞİTİM SEMİNERLERİ"

ÖZEL SEYMEN DARICA 1.EĞİTİM SEMİNERLERİ   Özel Seymen Darıca Eğitim Kurumları önderliğinde 21 Nisan 2018 Cumartesi  günü 10.00/ 16.30 saatleri arasında Darıca Adnan Menderes  Kültür Merkezi Konferans  Salonu’nda  öğretmen , veli ve çocuk eğitimi ile ilgilenen herkese yönelik ücretsiz eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Eğitim seminerlerinin tüm oturumlarına katılan kişilere eğitime katılım sertifikası verilecektir.       Yeni nesil çok yönlü ve teknoloji odaklı gelişirken temelde edinmesi gereken sorumluluk becerisinin eksikliği ortadan kaldırılmalıdır. Sorumluluk becerisini kazanamamış çocuklardan uzun vadeli bir başarı beklemek doğru olmayacaktır. Dış denetim destekli elde edilmiş başarının devamlılığı düşük bir ihtimaldir. Fütüristik bakış açısını göz önünde bulundurarak uzay konusunda yapılan son çalışmaları takip etmek faydalı olacaktır.  Eğitim alanında aktif rol oynayan öğretmene, veliye ve öğrenciye destek sağlamak amacıyla düzenlenen seminer akış programımızı sizlerle paylaşıyoruz.     SAAT   KONU 1   10.00-10.20   AÇILIŞ KONUŞMALARI       2   10.20-11.00   AİLE VE YAŞAM KOÇU ALİYE HORUZ ÜRPEKLİ ÇOCUKLARDA SORUMLULUK  DUYGUSU GELİŞİMİ VE ANNE BABANIN ORTAK DİL VE DAVRANIŞ UYUMU 10DK ARA 3   11.10-11.50   ŞİFA PEDAGOG CAVİT YEŞİLDAĞ /       GELİŞİM PROBLEMLERİNE DUYUSAL ENTEGRASYON PENCERESİNDEN BAKABİLMEK 20DK ARA 4   12.10-14.00   İSTANBUL AYDIN ÜNV. YAR. DOÇ. AYLİN SÖZER ÇAPAN     ÇOCUK RESİMLERİ ANALİZİ EĞİTİMİ 10DK ARA 5   14.10-15.40   NÖROPSİKOLOG ALKIM SEVEN       ÇOCUKLARA SORUMLULUK VE BAŞARI KAZANDIRMA 10DK ARA 6    15.50-16.30   SABANCI ÜNV. DOÇ.DR. ERSİN GÖĞÜŞ       UZAYA YOLCULUK VE UZAYDA YAŞAM

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 12 MAYIS 2018 EĞİTİMDE KURUMLAR ARASI DİYALOG SEMPOZYUMU"

Sayın Kurucu, Kurucu Temsilcisi ve Kurum Müdürleri,    Beykent Üniversitesi tarafından 12 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilecek“Eğitimde Kurumlar Arası Diyalog” (Ortaöğretim ve Yükseköğretim İletişimi) konulu Sempozyumu’na ilişkin duyuru yazısı ve program ektedir.   Bilgilerinizi rica ederim. Ek-1 Duyuru Yazısı

II. ALKEV Eğitim Uygulamaları Sempozyumu"

Değerli Meslektaşlarımız,                                                                          Sosyal ve teknolojik gelişmelerle artan rekabet “bilgi”nin değerini her geçen gün artırmaktadır. Günümüzde her türlü bilgiye ulaşmak oldukça kolaydır ancak doğru, etkili ve uygulanabilir olanı süzmek ve kullanmak ustalık gerektirmektedir. Doğru kaynaktan alınan ve doğru bir yöntemle aktarılan bilgi ‘’uygulanabilir bilgi’’ anlamı kazanmaktadır.  ALKEV Özel Okulları olarak ikincisini düzenlediğimiz “ALKEV Eğitim Uygulamaları Sempozyumu”nda “Birlikte Ustalaşmak” teması seçilmiştir. Başarılı ve yenilikçi kültür oluşturmalarında, sahip oldukları bilgiyi paylaşmalarının önemini kavramış, uygulanabilir bilgiyi önemseyen bir toplulukla birlikte ustalaşmak, sempozyumumuzun temel değeridir. Biliyoruz ki içinde yaşadığımız değişim çağının en önemli özelliği, tüm birey ve kurumlardan yepyeni bakış açıları talep etmesidir. 21. yy’da öğrenmek ve gelişmek, var olmanın anahtarıdır. Sizi de bu yolculuğa davet ediyoruz. Sempozyumun açılış konuşması New York Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selçuk R. ŞİRİN tarafından gerçekleştirilecektir. Sempozyumumuz pek çok akademisyen ve öğretmenin sunumu ile zenginleşecektir. 12 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştireceğimiz ALKEV Eğitim Uygulamaları Sempozyumu’nda siz de sunum yapabilir ya da sempozyuma izleyici olarak katılabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için http://sempozyum.alkev.k12.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.   Ek-1 Davetiye  Ek-2 II. ALKEV Eğitim Uygulamaları Sempozyumu

Özel AREL Anadolu/ Fen Lisesi Aktif Deney Yarışması"

Özel AREL Anadolu/ Fen Lisesi Aktif Deney Yarışması ile ilgili bilgiler ekte sunulmuştur.  Bilgilerinize. AKTİF DENEY YARIŞMASI ŞİİR YARIŞMASI

İELEV Okulları Edip Cansever Şiir Yarışması"

Ek- Şartname Ek- Kaymakamlık Yazısı

13.Okul-Aile İşbirliği Sempozyumu"

16 Aralık 2017 Cumartesi günü "Eğitimde Güncel Olmak; Dünya İnsanı Yetiştirebiliyor muyuz?" başlığı altında onüçüncüsünü düzenlenecektir. "Eğitimde Güncel Olmak; Dünya İnsanı Yetiştirebiliyor muyuz?"  sempozyumuna katılımınızdan onur duyacağız. Saygılarımızla. Mimar Sinan Eğitim Kurumları Ek- Sempozyum Davetiye ve Program

“Z Kuşağı İle Yaşamak” Anne Baba Sempozyumu"

Değerli Okul Yöneticisi, 16 Aralık 2017 Cumartesi günü gerçekleşecek “Z Kuşağı İle Yaşamak” Anne Baba Sempozyumumuzda sizlerle ve velilerinizle birlikte olmaktan mutluluk duyacağız. Tüm gün olarak gerçekleştirilecek sempozyumda farklı konuşmacılarımızla ve atölye çalışmalarımızla bir araya gelerek konuyu daha derinlemesine konuşma ve anlama fırsatı bulacağız. Atölye çalışmalarımızın daha verimli geçmesi için belirlenen kişi sayısı dolduğunda kapanacaktır. Bu yüzden erken kayıt konusunda velilerinizi yönlendirebilirsiniz. Sempozyumla ilgili ayrıntılara aşağıdaki adresten ya da okul web sayfamızdan ulaşabilir ve hemen kayıt yaptırabilirsiniz. “ Sevgilerimizle, İpek Ak Genel Koordinatör Okul Müdürü TED Rönesans Koleji Bilgi ve kayıt için: https://goo.gl/4aTdCR adresinden ulaşılabilir.

Eraslan Vakfı Öğretmen Akademisi 25 Kasım'da Başlıyor"

Bir bilim ve liderlik okulu olan Özel Ege Lisesi 30. yılını kutlarken Eraslan Vakfı Öğretmen Akademisi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  Eraslan Vakfı Öğretmen Akademisi profesyonel eğitim programı ile öğretmenlik mesleğinde kendini geliştirmek isteyen eğitimciler ve yeni mezun öğretmen adaylarına ihtiyaç duyacakları üst düzey donanımı kazandıracak.

11 KASIM SEMPOZYUM"

Değerli Komisyon Üyeleri, ‘’Çevre Koleji 4. Okul öncesi  ve Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu’’  ‘’ Öğrenme Senfonisi‘’ teması ile bir çok değerli eğitimcinin  katılımıyla  11 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşecektir. Okullarınızdan katılmak isteyen meslektaşlarımız, okul öncesi ya da sınıf öğretmenlerimiz varsa yönlendirebilirsiniz. Katılımlarınız bizi mutlu edecektir. Kayıt için web sayfamızdan online kayıt yaptırmanız yeterli olacaktır. Akışımız da orada yer almaktadır.   Saygılarımla Fatmanur Kulaçoğlu Çevre Koleji- Rehberlik Bölüm Başkanı

BÜMED MEÇ Okulları - Özgüven Dengesi Konferansı"

Uzmanlar uyarıyor: ‘’Azı da zarar çoğu da’’ BÜMED MEÇ OKULLARINDAN ‘ÖZGÜVEN DENGESİ’ KONFERANSI! Uzmanlar, çocukların diğer gelişimleri gibi özgüven gelişiminin de sağlıklı ve dengede olması gerektiğine dikkat çekiyor ve uyarıyor: ‘’Azı da zarar çoğu da’’ BÜMED MEÇ Okulları'nın düzenlediği ‘Özgüven Dengesi Konferansı’nda, özgüvenin ailede ve okulda nasıl ve ne şartlarda geliştiği, dengeli olarak kazandırmak için neler yapılması gerektiği, çocuklar arasında görülen özgüven farklılıkları ülkemizin değerli akademisyenleri tarafından irdelenecek.  ‘Özgüven Dengesi Konferansı, 18 Kasım Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Albert Long Hall'de (Saatli Bina) 09.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.