ÜYE OKUL HABERLERİ

14. IB Günü Kütüphane Sunumları, 1 Nisan 2017"

25 Şubat 2017 tarihinde Marmara Eğitim Kurumları bünyesinde gerçekleştirilen  14. IB gününde gerçekleşen  kütüphane sunumlarını, İstanbul’da bulunan fakat  IB üyesi olmayan özel okul kütüphanecileri de izleme talebinde bulunmuşlardır.  Okul Kütüphanecileri Derneği talebi gerçekleştirmek amacıyla Şişli Belediyesi ile işbirliğine geçip Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi Abidin Dino Salonu’nu bu sunumların yapılması için hazırlamış olup, etkinlik programı ekte sunulmuştur. 01 Nisan 2017 Cumartesi saat 14.00’te gerçekleştirilecek olan bu etkinliğe tüm özel okul kütüphanecilerini davet etmek istemekteyiz.   Ek1: Marmara Eğitim Kurumları Yazısı Ek2: Etkinlik Günü Programı

13. Geleneksel Kültür ve Edebiyat Sempozyumu"

01 Nisan Cumartesi günü Ste. Pulcherie Fransız Lisesi’nde gerçekleştirilecek 13. Geleneksel Kültür ve Edebiyat Sempozyumu programı ve davet yazısı ektedir.    Ek-1 Davetiye Ek-2 Program

Fazilet eğitim Kurumları Anaokulları Çalıştayı"

Sayın yetkili Fazilet Eğitim Kurumları ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile her yıl olduğu gibi bu yılda "Anaokulları Çalıştayı-V" etkinliğini gerçekleştiriyoruz.Bu çalıştay İstanbul genelindeki resmi-özel tüm Anaokulu Öğretmen ve Rehber öğretmenlerine yönelik olup katılım ücretsizdir. Sitenizde program afişini ve programı akışını duyurmanız bizi memnun edecektir. Ek-1 Program   Saygılarımla.   İlkay ALP İlim ve Fazilet Vakfı Eğitim Kurumları Özel Üsküdar İlkokul ve Ortaokul Müdür Yardımcısı   Tel:02165533143 Cep:05055641099

SEV'de Rehberlik Paylaşım Günleri Daveti"

Değerli Eğitimciler, Akademisyenler ve Yöneticiler, Bu yıl 13-19 Mart olarak ilan edilen “Beyin Haftası”nı Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları olarak “Beyin, Duygular ve Öğrenme” temasıyla kutluyoruz. 17 Mart 2017’de okulumuz İlkokul (Frank Hall) Binasında gerçekleşecek olan paylaşım günümüze sizlerin de katılımınızı bekliyoruz.  Kayıt için son tarih 15 Mart 2017 Çarşamba günüdür. Etkinliğimiz ücretsiz olup, katılımcı sayısı sınırlıdır.  Katılım başvuru linki: https://goo.gl/1zA8WA SEV’de Rehberlik Paylaşım Günleri’ne, okul ve okul dışında çocuklarla ve ergenlerle çalışan psikolojik danışman, öğretmen, psikolog, psikiyatrist, doktor, sosyal hizmet uzmanı, eğitim yöneticileri ve ilgili alanlarda öğrenimlerini lisans düzeyinde sürdüren öğrenciler katılabilirler.   SEV’de Rehberlik Paylaşım Günleri Programı: 12.30 – 13.00     Çay, kahve ve ikram 13.00 – 13.15     Açılış Konuşmaları  13.15 – 14.30     Prof. Dr. Hakan Çetinkaya   “İnsan Belleğiyle Oynamak: Kötü Anıları Silebilir Miyiz?”  14.30 – 15.00    Çay, kahve ve ikram  15.00 – 16.15    Uzm. Psikolojik Danışman Meltem Canver Kozanoğlu  “Öğrenen Hangi Parçamız?: Ruhsallık ve Öğrenme Bağları”  16.15 – 16.30    Katılım Sertifikası Dağıtımı   Dr. Özlem Altay Yücesoy Özel İzmir SEV İlkokul Müdürü Sedef Özyiğit Özel İzmir SEV Ortaokulu Müdürü

Aktif Deney Yarışması"

Ülkemizde Bilim insanı yetiştirmeye katkı sağlamak, lise fen eğitimini (Fizik-Kimya-Biyoloji) desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencileri araştırmaya ve buluş yaapmanın temeli olan deneysel çalışmalara ilgiyi arttırmak amacıyla okulumuzda 8 Nisan 2017 tarihinde "İstanbul Liselerarası IX. Aktif Deney Yarışması"nı düzenlenecektir. Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgiler ekte sunulmuştur.   Ek-1 Yazı

BİR GÜNLÜK CASSİNİ BİLİM İNSANI MAKALE YARIŞMASI"

Sayın Okul Müdürü, Eyüboğlu Eğitim Kurumları olarak, gençlerimize Astronomi gibi önemli bir bilim dalını tanıştırmanın ve çeşitli bilim dalları ile arasındaki ilişkiyi görmelerini sağlamanın ve bilimsel düşüncenin önemini kavramalarına yardımcı olmanın, biz eğitimcilerin en önemli görevlerinden biri olduğuna inanıyoruz. Eyüboğlu Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Özel Eyüboğlu Koleji Matematik Bölümü; Astronomi dersi kapsamında NASA'nın her yıl düzenlediği "Bir Günlük Cassini Bilim İnsanı Makale Yarışması, 2016-2017"nin Türkiye Temsilcisi olarak, Türkiye genelinde lise seviyesi öğrencilerine yönelik Astronomi Makale Yarışması'nı düzenlemektedir. Değerlendirme sonucunda başarılı olan 10 (on) makale NASA'ya gönderilecektir. Yarışma şartnamesi, yarışma posteri, MEB izin yazısı ekte bulunmaktadır. Ülkemizde beşinci ve son kez NASA işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu yarışmaya ilgi göstereceğinizi umuyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Ek CASSINI_MAKALE_YARISMASI Ek CASSINI_MAKALE_YARISMASI Ek1 Ek CASSINI_MAKALE_YARISMASI Ek2 Ek CASSINI_MAKALE_YARISMASI Ek3 Saygılarımızla, Selin KEBELİOĞLU Okul Müdürü

KÜLTÜR2000 KOLEJİ, OXFORD’DA FİNALE KALAN TEK TÜRK OKULU OLDU"

“My plan for Climate Action - İklim Değişikliği İçin Planım” konulu kompozisyon yarışmasında Kültür2000 Koleji’ni temsil eden 4. sınıf öğrencisi Bahar Dönmez, İngiltere’nin Oxford kentinde gerçekleşecek finallerde, Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan tek Türk öğrenci oldu. “The Trust for Sustainable Living (TSL) - Sürdürülebilir Yaşam Vakfı” tarafından dünya çapında düzenlenen 2017 International School Essay Competition and Debate - Uluslararası İngilizce Kompozisyon Yarışması sonuçlandı. “My Plan for Climate Action - İklim Değişikliği İçin Planım” konulu kompozisyon yarışmasında, ilkokul kategorisinde Kültür2000 Koleji’ni temsil eden 4. sınıf öğrencisi Bahar Dönmez, İngiltere’nin Oxford kentinde gerçekleşecek finallerde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan tek Türk öğrenci oldu. “The Trust for Sustainable Living (TSL) - Sürdürülebilir Yaşam Vakfı”nın, dünyadaki iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği uluslararası yarışmaya bu yıl da 77 ülkeden bin 229 çocuk katıldı. 3-7 Temmuz 2017 tarihinde Oxford’da gerçekleştirilecek finallerde, “İklim değişiklikleri konusunda alınabilecek önlemler” konusunda yazılan en başarılı 5 kompozisyon seçilerek Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e sunulacak. 7-11 yaş arası ilkokul öğrencilerini ve 11-17 yaş arası ortaokul/lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen yarışmada ayrıca ilkokul kategorisinde yarışan Kültür2000 Koleji’nden Ayşe Kamış mansiyon ödülüne layık görülen tek Türk öğrenci olma başarısını elde ederken, yine aynı organizasyon kapsamında ortaokul kategorisinde düzenlenen “We Can Beat Climate Change by 2030 - 2030 Yılına Kadar İklim Değişimini Durdurabiliriz’” konulu yarışmada da Kültür2000 Koleji öğrencileri Toprak Erden, Zühre Ceyhun ve Alara Akyüz mansiyon ödülüne hak kazandılar.     (Soldan Sağa) Toprak Erden, Ayşe Kamış, Bahar Dönmez, Alara Akyüz, Zühre Ceyhun

İstek Okullar Zeka Oyunları Olimpiyatı"

İstek okulları tarafından Türkiye'nin Tüm lise hazırlık, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için düzenlenecek Zeka Oyunları Olimpiyatı' na ilişkin 06.02.2017 tarihli duyurusu ektedir.   Zeka Oyunları Olimpiyatı Duyurusu

GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ - TOPLUM BİLİMLER ETKİLEŞİMİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU"

“GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ - TOPLUM BİLİMLER ETKİLEŞİMİ”  ULUSLARARASI SEMPOZYUMU                                  10-12 Mayıs 2017, Göztepe Kampüsü/ İstanbul 1.Çağrı Sn. Bilim/Sanat İnsanlarımız, Akademisyenlerimiz, Araştırmacılarımız; Konseyimizce düzenlenen ve “24. İstanbul Türk Müziği Günleri” kapsamında yer alacak olan,“Güzel Sanatlar Eğitimi -Toplum Bilimler Etkileşimi” Uluslararası Sempozyumu, 10-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında,  Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanlığı ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecektir. Ülkemizdeki Güzel Sanatlar Eğitimi alanı, üniversiteler bünyesinde gelişmekte ve her geçen gün yeni Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Sanat ve Tasarım Fakülteleri, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakülteleri, Müzik ve Sahne Sanatların Fakülteleri v.b.  açılmaktadır. Çoğalma ile birlikte, bazı yanlışların da yeni kurulan kurumlara geçmesi kaçınılmazdır. Her yeni kurum, eski kurulan bir kurumu örnek almakta, ya da YÖK tarafından tek tip bir program gönderilerek uygulanması istenmektedir. Üniversiteler içindeki Güzel Sanatlar Kurumlarının, “hem sanat, hem bilim” olduğu bilincinin verilmesi konusundaki eksiklikler nedeniyle,  Güzel Sanatlar/Toplum Bilim etkileşimi göz ardı edilmektedir. Diğer bilim dallarında görev yapan akademisyenlerin; sosyal yönlerinin geliştirilmesi, sanat/spor alanlarında çalışmalar yapması, gelişim açısından en doğal yoldur. Bilinmektedir ki; birçok Toplum Bilim Akademisyeni, Güzel Sanatlarla amatör/profesyonel bir şekilde ilgilenmekte, ama bu çalışmalarını sergileyememektedir. Kısaca, günümüze kadar; Güzel Sanatlar’ın Toplum Bilimler ile olan ilişkisi ele alınamamış, topluma yön verecek ortak çalışmalar yazıya dökülememiştir. Güzel Sanatlar Eğitimi’nden amaç; “sanatı iyi derecede özümseyen, yabancı dilde kendini ifade edebilen,  kaliteli sunum yapabilen, araştırmacı/derlemeci ruha sahip, örnek alınacak kişi olan, çalgısında gelişmeyi hedefleyen, etik olan, araştıran-derleyen, üreten, kısaca; “bilime/sanata, akademik bakabilen kişiler” yetiştirilmesidir. Toplum Bilim ise; “insan toplumlarının oluşum, işleyiş ve gelişim yasalarını inceleyen, insanın etkileşimi üzerinde çalışan, toplumla ilgili olayları bu yasalar ışığında ele alan” bilim dalıdır. Dolayısı ile Güzel Sanatların ve Toplum Bilimlerin ortak konusu insandır. Bu sempozyum;  yukarıdaki arayışlara yardımcı olmak, sosyal çalışmaları önemsemiş ya da kendine görev edinmiş, Toplum Bilim ve Güzel Sanatlar Eğitimi akademisyenlerinin/ uzmanlarının, ortak/özel çalışmalarının sunulmasını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Detaylı Bilgi ve Duyuru Yazısı için Tıklayın

GAZİANTEP ÖZEL SEÇKİN KOLEJİ’NDEN YÜZMEDE TÜRKİYE DERECELERİ"

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 17-20 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul Tozkoparan Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi. Büyük kulüplerinde ( Galatasaray, Fenerbahçe, Enka, Heybeliada v.b) katıldığı şampiyonada Gaziantep Özel Gaziantep Seçkin Koleji öğrencisi Kaan Kara 50 m. Kurbağalama ve 400 m. Karışıkta Türkiye 2.si ve 100 m. Kurbağalamada da Türkiye 3.sü oldu. Yüzme yarışlarında bir marka haline gelen Özel Seçkin Koleji öğrencisi Kaan Kara, üst düzey rakiplerini geçerek havuzun prensi olarak okulunun ve Gaziantep’in gururu oldu. Öğrenci Kaan Kara; hedefinin milli takıma yükselerek ülkemizi temsil etmek olduğunu söyledi. Gaziantep Özel Seçkin Koleji Kurucularından ve Spor Kulübü Başkanı İbrahim Kaçıran:            “Öğrencimiz Kaan Kara’nın elde ettiği başarı hepimizin göğsünü kabartmıştır. Azminden ve disiplinli çalışmalarından dolayı öğrencimizi kutluyor, gayretleri sonucu milli takıma yükselerek ülkemizi temsil edeceğine inanıyor ve sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.