FİRMA HABERLERİ

I. Okul Liderleri Zirvesi"

Altis Danışmanlık’ın organize edeceği  “I. Okul Liderleri Zirvesi” okul müdürü, koordinatör, müdür yardımcısı ve zümre başkanlarının katılımı ile 25 Kasım 2017 Cumartesi günü, 09.30 - 16.00 saatleri arasında Hilton İstanbul Kozyatağı’nda gerçekleştirilecektir. “I. Okul Liderleri Zirvesi”ne katılım ücreti üye okullarımız için %20 indirimlidir. Detaylı bilgiye aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz: http://www.altis.gen.tr/haber_detay.aspx?Haber=i.okul-liderleri-zirvesi&HaberId=200

Eğitim ve Öğrenci Koçluğu"

2009 yılından bugüne Öğretmenlerin koçluk  becerileri hayata geçirmesi için yaptımız çalışmalrdan biri olan Eğitin ve Öğrenci koçluğu  sertfia programını  25 incisini  kasım ayında gerçekleştiriyor olacagız. Yılda bir kez öğretmenler gününüe özel  oalrak  yaptıgımız  özel indirimden yararlanarak bu  sertfika programına katılmak  isteyen öğretmen arakdaşlarımızı  bekleriz. Eğitim ve Öğrenci Koçluğu:  Koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliği oluşturmaktır. Bu  program global koçluk yaklaşımının yerel bilgiyle eşleştirilmesi sonucu oluşturulmuş, eğitim sektöründeki özellikle gençlerin koçluk ihtiyaçlarına cevap veren özel bir programdır. Bu  program mezun olan koçlar gençlerin öğrenci olma kimliklerini anlamalarına, akademik hedefler belirlemelerine, güçlü yanlarını görmelerine, yeni öğrenme stratejileri geliştirmelerine, davranışlarından sorumluluk almalarına ve içten gelen motivasyon kaynaklarını keşfedip hayata geçirmelerine destek olur.  Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) in akredite ettiği "Eğitim ve Öğrenci Koçluğu” programı profesyonel koçluk temeline dayanmakla birlikte gençlerle çalışmanın farklılıklarını ergenlik, ilgi, sorumluluk, odaklanma ve öğrenme gibi alanlarda derinlemesine vurgulamakta,  konu  ve araç eşletirmesi yaparak  pratik çözümler sunmaktadır.

Uluslararası 9. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi"

Değerli Meslektaşlarımız, Geleneksel hale gelen “Ulusal Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi”, önce Uludağ Üniversitesi(4), Çukurova Üniversitesi, Burdur Üniversitesi ve Van-Yüzüncü Yıl Üniversitelerinde sempozyum formatında başarılı biçimde gerçekleştirilmiştir. 8.si Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Şemsiyesi altında Mersin Üniversitesi’nde düzenlenmiş ve kapsamı kongre boyutuna ulaşmıştır. Geçen bu süreç, beden eğitimi ve spor öğretmenliği alanının gelişmesine önemli katkılar sağladığı inancındayız. Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği olarak ülkemizdeki araştırmacıların Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alanına özgü yeni araştırmalarının sesi olmayı bir mesleki sorumluluk olarak görüyoruz. Dünyada herhangi bir ülkedeki eğitim modellemelerinin uyarlanmasından yeni ve yaratıcı uygulamalara kadar beden eğitimi ve spor alanında eğitim-öğretimin niteliğini geliştirmeye yönelik yapılmış/yapılmakta olan her çalışmayı önemsiyoruz. Bu kongrede; Alanda yapılan çalışmaların, paydaşlarla tartışılmasını ve yeni yaklaşımlara neden olmasını bekliyoruz. Özellikle yeni beden eğitimi öğretim programımız ile çağdaş eğitim uygulamaları arasında gösterilebilecek, günümüz, yarınımız, geleceğimiz olabilecek çalışmaların kongremizde öncelikler arasında yer bulabileceğini düşünüyoruz. 19-22 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Uluslararası 9. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi’nin temasını “Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni Eğilimler ve Uygulamalar(BESÖ-YEU)” olarak belirledik. Üniversitelerin ilgili fakülte/yüksekokullarındaki araştırmacı akademisyenleri, saha çalışmalarıyla farklılıklarını kongremize yansıtabilecek öğretmenlerimizi, bağımsız araştırmacıları kongremize bir değer katmak üzere bekliyoruz. Bunun yanında Beden eğitimi öğretmenlerimizin yeni ve yaratıcı uygulamalarını atölye çalışması olarak video desteğinde sunmalarını da önemli bir fark yaratacaktır. Herhangi bir çalışma/araştırma yapmamış olan paydaşlarımızı da kongremiz aracılığıyla yeniliklerin farkında olmaya davet ediyoruz. Kongremizde bilim kurulumuzun kongre temasını göz önünde bulundurarak seçeceği araştırmalar sözel bildiriler bölümünde yer alabilecekken, poster olmaya layık görülenler de ilgili salonlarda sergilenecektir. Uluslararası 9. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi’nde siz değerli araştırmacıların sunduğu sözel bildiriler, alan indeksleri arasında seçkin bir yeri bulunan ERIC (EducationResources Information Center-Institute of EducationSciences)’te taranan Journal of Education and Training Studies (JETS) özel sayısında hakem değerlendirmelerinden geçtikten sonra yayınlanacaktır. Siz değerli araştırmacılarımızı, öğretmenlerimizi kongremizde ağırlıyor olmaktan mutluluk duyacağız. Saygılarımızla Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği   Not: Program, katılım, konaklama ve transferlerle ilgili her türlü bilgi için http://tubed2017.org/tr

EMCC MENTÖRLÜK ZİRVESİ"

Geçtiğimiz sene büyük bir heyecanla ve başarı ile gerçekleştirdiğimiz Mentorluk Zirvesi'ni bu sene daha da kapsamlı olacak bir şekilde 27 Ekim tarihinde Conrad Istanbul'da gerçekleştiriyoruz. Gelecek nesillerin yolunu aydınlatmayı mentorluk kapsamında konuşacağımız bu etkinlikte mentorluk alanındaki bütün paydaşlarımızı ve bu alanda ülkemizde çalışan bütün kurum ve bireyleri aramızda görmek istiyoruz.  Program taslağına ve kayıt sayfalarına web sitemizden erişebilirsiniz.  Ana başlıklar:  Z Kuşağını Anlamak Kurumsal mentorluk uygulamaları Tersine Mentorluk projeleri Akreditasyonun mentorluk programlarına kattıkları  İş Mentorluğu Startup Mentorluğu Eğitim Dünyasında Mentorluk Sivil Toplum Kuruluşları / Kadın Odaklı Projeler Mentor / Menti deneyimleri Kamu sektöründe mentorluk projeleri Mentorluk projeleri için teknolojik çözümler OpenSpace: "Mentorluk hakkında söylenecek herşey" Ustaya Saygı: "Leyla Alaton’un anlatımı ile Üzeyir Garih ve Ishak Alaton   Konuşmacı ile temsil edilen kurumlardan bazıları: Şirketler:                     XSights / İpekyol / ATÜ / Türk Telekom / EnerjiSa / Turkcell / TÜV TÜRK* /  Vodafone* / Garanti Bankası* /          Mercedes Türkiye* / Denizbank* / Akbank* /  Sparkus / Mentornity / Mentorink  Kurumlar ve Networkler: TUBİTAK / USİMP / Mentor Network Türkiye / EGESYS / Starters HUB / Start-Up Mentor / TüGİM / TUSIAD-BORGİP / BUBA-Granti Partners* / DaVINCI Network / TINK / Eğitim kurumları  STK'lar: Genç Başarı Vakfı / Turkish WIN / AmCham / YenidenBİZ / PWN / KAGİDER/ÖRAV

AFS KÜLTÜRLER ARASI PROGRAMLARI"

AFS Programları 2018-2019 başvuru süreçlerine dair bilgileri, çevrenizde bu programa uygun olduğunu düşündüğünüz, ilgilendiğini bildiğiniz gençler ve aileler ile paylaşıp, bu deneyime onlarında da sahip olmasını sağlayabilirsiniz.     Başvurularınızı www.turkkulturvakfi.org.tr adresinden 27 Ekim 2017 Cuma günü saat 17:00’ye kadar yapılabilir.    AFS Programları 2018 - 2019 Başvuru Koşulları 1)     T.C. Vatandaşı olmak, 2)     Milli Eğitim Bakanlığı; Ortaöğretim ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerine bağlı liselerdeki; Lise Hazırlık, 9, 10,11 ve 12. sınıfa devam ediyor olmak, ya da Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı liselerin son sınıf öğrencisi olmak, 3)     01 Ocak 2000 - 01 Eylül 2003 tarihleri arasında doğmuş  4)     01 Ocak 2000 - 01 Eylül 2003 tarihleri arasında doğmuş olmak, 5)     Son iki öğretim yılı (2015-2016 ve 2016-2017) sonu not ortalamalarının; 100 üzerinden 50 ve üzeri olması, 6)     Son iki öğretim yılı (2015-2016 ve 2016-2017) not ortalamalarında hiçbir dersten 50 altında almamış olmak.   *AFS Değerlendirme süreçlerine başvuru için yabancı dil bilgisi aranmamaktadır.     AFS Programları 2018 – 2019 ADAY DEĞERLENDİRME SÜRECİ   1. Aşama: Genel Kültür ve Zihinsel Beceri   4-5 Kasım 2017 , 10:00  Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir 1.Aşama Sonuçları İlanı: 24 Kasım 2017 – www.turkkulturvakfi.org.tr 2. Aşama : Mülakatlar  2-3 Aralık ve 9-10 Aralık 2017 Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir  Başvuru Harcı : 75 TL  Türk Kültür Vakfı İktisadi İşletmesi TL hesabı Garanti Bankası Nişantaşı Şubesi 132 TR73 0006 2000 1320 0006 2939 50 Başvuru Aşamaları 1. www.turkkulturvakfi.org.tr adresinde bulunan AFS Programları 2018 - 2019  Başvuru Formunu doldurulması, 2.  Adayların devam ettikleri Lise Müdürlüklerinden alacakları kaşeli ve imzalı öğrenci belgesini ve resimli kimliğini 1. Aşama Yazılı Sınav'a gelirken yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

KEÇİ Edebiyat Dergisi"

Yayın hayatında üç yılı geride bırakan, edebiyata ve insana ilişkin pek çok konuyu tartışan Keçi'nin YAZ 2017 sayısı, keciedebiyat.com sitesinde yayımlandı.   Ücretsiz e-dergi Keçi'nin yeni 7. sayısında edebiyatımızın önemli isimleri "eğitimde edebiyat" için bir araya geldiler. Behçet Çelik, Neslihan Önderoğlu, Murat Özyaşar, Kutlukhan Kutlu, Sevengül Sönmez ve Doç. Dr. Necdet Neydim özgün içerikleri ve edebiyatımızda birçok açıdan "ilk" niteliği taşıyan incelemeleriyle Keçi'nin YAZ 2017 sayısında yer aldılar.   Keçi'nin yeni sayısı, yaratıcı okuma uygulamaları örnekleri açısından da bugüne kadarki en zengin sayı olma özelliğini taşıyor. Okullarda, farklı sınıf seviyelerinde, öğretmenler tarafından gerçekleştirilen yaratıcı okuma çalışmalarının yanı sıra, hem öğretmen hem edebiyatçı kimlikleriyle iki özel ismin eğitimde edebiyata ilişkin içeriklerini takdim ediyor.   Haldun Taner Öykü Ödülü ve Yunus Nadi Öykü Ödülü gibi saygın ödüllerin sahibi, edebiyat öğretmeni, sevilen öykücü Murat Özyaşar, öğrencileriyle birlikte çıktığı özel bir edebiyat yolculuğunu Keçi okurları için öyküleştiriyor. Sait Faik ve Sabahattin Ali gibi birçok usta yazarın kitaplarının editörü Sevengül Sönmez, edebiyat derslerinin okulların mevcut olanaklarıyla nasıl daha yaratıcı yollarla işlenebileceğine yönelik özel bir yol haritası çiziyor.   Zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler tarafından ilgiyle izleniyor.   Keçi e-derginin tüm sayıları http://www.keciedebiyat.com adresinden ücretsiz olarak indirilebilir.

KESİCİ | GÖKTAŞ | EGEMEN | HUKUK BÜROSU"

"Etkili Öğretmen, Etkili Çocuk" Sempozyumu"

Çamlıca Çocuk Akademisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi 11 Mart'ta düzenlenecek, "Etkili Öğretmen, Etkili Çocuk" sempozyumunda uzmanlar okul öncesi eğitimi ele alacaktır.   Sempozyumda;   1. İstanbul Aydın Üniversitesinden Prof. Dr. Belma Tuğrul, "Çinli Kızlar da Araba Sürebilir mi? (Çocuklar neleri merak eder?)", 2. Medeniyet Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Akın, "Psiko-Eğitsel Açıdan İnsan", 3. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmihan Artan,"Oynuyorum O halde Varım", 4. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Gülçin Güven, "Gelişimin Kilometre Taşları", 5. Nöro Sağlık Beyin Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi Kurucusu Uzman Dr. Kerem Dündar, "Geleceğin Öğretmeninin Beyni" konulu bildiri sunacak.   Sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüğümüz sempozyumumuzun; Türkiye Özel Okullar Derneği aracılığı ile çok daha fazla eğitimciye ulaşması konusunda desteğinizi rica ederiz.   Türkiye Özel Okullar Derneği’ne üye okullar için ek kontenjan açılacaktır.   Başvurular kapandığı için öğretmenlerimizin bilgi@camlicacocuk.com adresine (Ad Soyad, Meslek, Kurum, Telefon, E-Posta, Şehir) bilgileri mail atmaları yeterli olacaktır. NOT olarak "TÜRKİYE ÖZEL OKULLAR BİRLİĞİ ÜYE OKUL" yazıldığı takdirde kayıt işlemleri gerçekleştirilecektir.   Ek-1 Program Akışı   www.etkiliogretmen.com   Saygılarımla

SERVİSCELL"