FİRMA HABERLERİ

KEÇİ Edebiyat Dergisi"

Yayın hayatında üç yılı geride bırakan, edebiyata ve insana ilişkin pek çok konuyu tartışan Keçi'nin YAZ 2017 sayısı, keciedebiyat.com sitesinde yayımlandı.   Ücretsiz e-dergi Keçi'nin yeni 7. sayısında edebiyatımızın önemli isimleri "eğitimde edebiyat" için bir araya geldiler. Behçet Çelik, Neslihan Önderoğlu, Murat Özyaşar, Kutlukhan Kutlu, Sevengül Sönmez ve Doç. Dr. Necdet Neydim özgün içerikleri ve edebiyatımızda birçok açıdan "ilk" niteliği taşıyan incelemeleriyle Keçi'nin YAZ 2017 sayısında yer aldılar.   Keçi'nin yeni sayısı, yaratıcı okuma uygulamaları örnekleri açısından da bugüne kadarki en zengin sayı olma özelliğini taşıyor. Okullarda, farklı sınıf seviyelerinde, öğretmenler tarafından gerçekleştirilen yaratıcı okuma çalışmalarının yanı sıra, hem öğretmen hem edebiyatçı kimlikleriyle iki özel ismin eğitimde edebiyata ilişkin içeriklerini takdim ediyor.   Haldun Taner Öykü Ödülü ve Yunus Nadi Öykü Ödülü gibi saygın ödüllerin sahibi, edebiyat öğretmeni, sevilen öykücü Murat Özyaşar, öğrencileriyle birlikte çıktığı özel bir edebiyat yolculuğunu Keçi okurları için öyküleştiriyor. Sait Faik ve Sabahattin Ali gibi birçok usta yazarın kitaplarının editörü Sevengül Sönmez, edebiyat derslerinin okulların mevcut olanaklarıyla nasıl daha yaratıcı yollarla işlenebileceğine yönelik özel bir yol haritası çiziyor.   Zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler tarafından ilgiyle izleniyor.   Keçi e-derginin tüm sayıları http://www.keciedebiyat.com adresinden ücretsiz olarak indirilebilir.

KESİCİ | GÖKTAŞ | EGEMEN | HUKUK BÜROSU"

"Etkili Öğretmen, Etkili Çocuk" Sempozyumu"

Çamlıca Çocuk Akademisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi 11 Mart'ta düzenlenecek, "Etkili Öğretmen, Etkili Çocuk" sempozyumunda uzmanlar okul öncesi eğitimi ele alacaktır.   Sempozyumda;   1. İstanbul Aydın Üniversitesinden Prof. Dr. Belma Tuğrul, "Çinli Kızlar da Araba Sürebilir mi? (Çocuklar neleri merak eder?)", 2. Medeniyet Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Akın, "Psiko-Eğitsel Açıdan İnsan", 3. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmihan Artan,"Oynuyorum O halde Varım", 4. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Gülçin Güven, "Gelişimin Kilometre Taşları", 5. Nöro Sağlık Beyin Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi Kurucusu Uzman Dr. Kerem Dündar, "Geleceğin Öğretmeninin Beyni" konulu bildiri sunacak.   Sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüğümüz sempozyumumuzun; Türkiye Özel Okullar Derneği aracılığı ile çok daha fazla eğitimciye ulaşması konusunda desteğinizi rica ederiz.   Türkiye Özel Okullar Derneği’ne üye okullar için ek kontenjan açılacaktır.   Başvurular kapandığı için öğretmenlerimizin bilgi@camlicacocuk.com adresine (Ad Soyad, Meslek, Kurum, Telefon, E-Posta, Şehir) bilgileri mail atmaları yeterli olacaktır. NOT olarak "TÜRKİYE ÖZEL OKULLAR BİRLİĞİ ÜYE OKUL" yazıldığı takdirde kayıt işlemleri gerçekleştirilecektir.   Ek-1 Program Akışı   www.etkiliogretmen.com   Saygılarımla

SERVİSCELL"

Serviscell, velilerin, Okul ve Sürücülerin yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırarak, güvenli ve kaliteli bir servis hizmetin verilmesini sağlar   Katalog Genel Merkez Oğuzlar Mahallesi Çetin Emeç Bulvarı 1364 Sokak No:6/4 Balgat - Çankaya / Ankara Telefon : +90 312 999 06 06 (pbx) Faks : +90 312 285 27 21 E-posta : info@serviscell.com.tr   Hacettepe Teknokent Safir bilokları E blok 2. Kat 204 Numara 06800 Beytepe / Ankara Telefon : +90 285 27 37 (pbx) Faks : +90 312 285 27 14 E-posta : polar@polarteknoloji.com Web Sayfası : polarteknoloji.com

İngiltere'de harika bir yaz okulu programına ne dersiniz?"

2017 yazında gerçekleşecek olan Summer School Academy & Exploring Universities in the UK programıyla öğrenciler İngilizcelerini yerinde geliştirme imkânı bulacaklar. Özellikle dinleme ve konuşma becerilerinin ön plana çıkacağı bu eşsiz tecrübede yalnızca günlük kullanıma alışmakla kalmayıp, aynı zamanda akademik seviyede dil kullanımını da benimseyecekler. Program boyunca öğrenciler dünyanın en prestijli üniversitelerinden olan Oxford ve Cambridge Üniversitelerini ziyaret etme fırsatı bulacaklar. Bu sayede öğrenciler gelecekteki kariyer tercihlerine ilham verecek akademik dünyayı keşfedecekler. Öğrenciler gezilerin yanı sıra unutulmaz ve eğlenceli sosyal aktivitelerde de yer alacak ve farklı kültürlerle tanışma imkânı bulacaklar. Perceptum’un düzenlediği Summer School Academy 2017 sadece bir eğitim gezisi değil aynı zamanda muhteşem bir tatil ve gelecekteki kariyer planlarını keşfetmek için bir şans. Yaz Okulu Akademimiz ile ilgili detaylı bilgiyi linkte bulabilirsiniz: http://bit.ly/2izMMes Yaz okulu programları dışında Perceptum Education olarak 2017’de gerçekleştireceğimiz Sanat & Müzik, Futbol & İngilizce, Bilim & Teknoloji ve Genç Liderler programlarıyla öğrencileriniz ilgi duydukları alanları, dünyanın en tanınmış üniversitelerinde akademik workshoplar ve seminerler eşliğinde daha iyi tanıma fırsatı bulacaklardır. Matematik, sanat, müzik ve İngilizce gibi branşlar için hazırlamış olduğumuz temalı eğitim gezileriyle öğrenciler ilgi alanlarını global bir bakış açısıyla görme fırsatı bulacaklardır. Bununla birlikte İngilizcelerini günlük hayatın içinde geliştirme imkanı elde edeceklerdir. Temalı eğitim gezilerimiz ihtiyaç ve isteklerinize göre senenin sizin belirleyeceğiniz herhangi bir zaman diliminde, uzunluğu 1 haftadan başlayarak 15 güne kadar olabilecek şekilde ilgi alanlarına ve katılımcı sayısına göre yeniden tasarlanabilmektedir. Kısa bir süre için geçerli olmak üzere programlarımıza 8 kişilik bir öğrenci grubunun katılımı halinde “Grup Lideri” olarak belirlenen 1 eğitmenin İngiltere'deki gezilere katılım ve konaklama masrafları tarafımızca karşılanacaktır. Tematik gezilerle ilgili detaylı bilgiyi linkte bulabilirsiniz: http://bit.ly/2ePAT2A Oxford, Cambridge ve Londra'da faaliyet gösteren uluslararası bir eğitim ve danışmanlık şirketi olan Perceptum Education, öğrencilerin dil eğitimi ve akademik gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra siz değerli idarecilerimizin ve eğitimcilerimizin kişisel gelişimlerine de katkı sağlamaktadır. Programlarımız ve etkinliklerimiz sadece öğrencilere yönelik olmayıp öğretmenleri ve okul idarecilerini de kapsamaktadır. Programlarımız ve etkinliklerimizle ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için bize ulaşabilirsiniz: www.perceptumEdu.com   İngiltere'deki çözüm ortağınız Perceptum Education ile irtibat için: info@perceptumEdu.com Perceptum Education Team   Click here for our brochure of the Summer School Academy 2017 (PDF)

NASUH MAHRUKİ DOĞADA LİDERLİK OKULU"

Nasuh Mahruki’nin bütün kamp programı boyunca çocuklarla birlikte olacağı, bol aktiviteli kamp programımız bu yıl Antalya’da Aska Lara Resort Otelde gerçekleştirilecek. 5 gece 6 gün sürecek olan kampımızda katılımcılarımız eğlenirken öğrenecekler ve hiç unutamayacakları bir kamp geçirecekler. Konusunda uzman eğitmenler gözetiminde gerçekleştirilecek olan kamplarımız çocuklarımızın gelişimi için özel olarak hazırlanmış eğitim programlarıyla hazırlanmıştır.   Ek-1 Program

CODE.ORG YARIYIL TATİLİ EĞİTMEN VE ÖĞRENCİ EĞİTİMİ"

CODE.ORG Türkiye sorumlusu ROBINCODE.ORG, ülkemizin teknoloji üreten güçlü bir ülke olması yolunda, erken yaşta bilgisayar bilimlerinin öğretilmesi ve her çocuğa eşit fırsat verilmesi ile yeni nesillerin teknoloji kullanan değil, teknoloji üreten bir nesil olması için çalışmaktadır. CODE.ORG Türkiye sorumlusu ROBINCODE.ORG tarafından 23 - 26 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlenecek eğitmen eğitimi ve öğrenci eğitimine ilişkin duyuru yazısı ektedir.   Ek-1 Duyuru

KİDS NOOK - STORY TELLİNG"

KidsNook Masal Akademi Okuyan,Araştıran ve sorgulayan bir gelecek için; Çocuklarımıza *Kitap okuma alışkanlığı kazandıracak, *Kitap sevgisi aşılayacak *Hayal gücünü geliştirecek *Dinleme, ifade etme ve Kurgu becerilerini pekiştirecek büyülü bir mekan hazırladık. 10.000 e yakın kitap çeşidi ve bahçesindeki masalsı Ağaçevi ile Akatlar da haftanın 7 günü hizmet vermekteyiz. Kidsnook’ta yapabilecekleriniz… OKULLAR İÇİN; Anasınıfından 6.sınıfa kadar öğrenciler için düzenlenen interaktif Masal Atölyelerimizde;Çocuklara hikaye anlatıcılığı sanatını tanıtma adına etkinlikler kurgulanmaktadır. Masal Atölyelerimiz Türkçe ve İnglizce seçenekleri ile yapılmaktadır. ÇOCUKLAR İÇİN; *2-6 yaş Sensory Storytime *4-8 yaş Masal Atölyeleri *8-12 yaş Eğitim ve kurslar YETİŞKİNLER İÇİN ; *Hikaye Anlatıcılığı  Eğitimi *Duyusal Oyun Kurgulama Eğitimi *Çocuk Gelişimi Seminerleri   Mrs Asya Cordinator Kidsnook cocuk kitabevi ve masal akademi Yıldırım Oğuz Göker cad. No:11 Akatlar / Beşiktaş / Istanbul 0552 208 7488/0212 324 07 87 https://www.youtube.com/watch?v=FglqE6AdbdE www.kıdsnook.com.tr

YOUR ENGLISH CLUB Her Seviye İçin Temel İngilizce Rehberi"

İngilizce cümle ve soru cümlesi nasıl kurabilirim? İngilizce Grameri Türkçe Gramer mantığına nasıl oturtabilirim? Öğrenirken Orijinal Telaffuz duymam mümkün mü? Tüm bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını bulabilmeniz için ‘Your English Club’ Kitabını hazırladık... İngilizce öğrenmek hiç bu kadar keyifli, kolay ve eğlenceli olmadı! İngilizce-Türkçe 1.000’den fazla Kelime Yüzlerce Örnek Cümle Renkli Tasarımlar Tüm kitabın Orijinal İngilizce Seslendirilmiş CD’si   Ek-1 ‘Your English Club’ Kitabı   Toplu siparişlerde; kitap ön kapağında okul veya firma logo basımı mümkündür... Detaylı bilgi için; Your English Club Ethem Efendi Caddesi Kaşaneler Sokak No:2  A Blok K:2  D:8 Erenköy/İstanbul Tel: +90 216 350 58 58 Tel: +90 532 605 64 55 www.yourenglishclub.com

Kanguru Matematik Yarışması"

Her yılın Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci önemli bir uluslararası matematik organizasyonun parçası olmakta, Kanguru Matematik yarışmasına katılmaktadırlar. Yarışma ve sınavlarla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmek eskiden beri tüm dünyada var olan bir düşüncedir. Bu kapsamda yapılan çok fazla sınav vardır. Bunlardan en önemlisi Uluslararası Matematik Olimpiyatlarıdır (IMO). 55.si düzenlenen IMO’ya 100 ülke en iyi 6 öğrencisi ile katılıyor. “Kanguru Matematik Sınavı” da her yıl 6 milyon civarı katılan öğrenci sayısıyla IMO kadar yaygın ve önemli bir matematik yarışmasıdır. Ancak Kanguru Matematik Yarışması çoğu yönden bu uluslararası matematik olimpiyatlarından farklıdır. Her yaştan (7-18) öğrencinin 6 farklı kategoride katılabileceği Kanguru sınavı kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve sınav 75- 90 dakika sürmektedir. IMO’da öğrenciler yüksek seviyedeki 6 sorunun çözümü için 2 gün uğraşırlarken Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir. Tarihçe 1991 yılında Andre Deledicq ve Jean Pierre Boudine isimli iki matematikçi Avustralya’daki bir sınavdan esinlenerek Matematik Kanguru isimli benzer bir sınavı Fransa’da yapmaya karar verdiler. 1993 yılında Paris’te yapılan bir toplantı ile Avrupa’dan başka ülkelerin de katılımıyla Avrupa Kanguru Sınavının yapılması kararlaştırıldı. 1994 yılının haziran ayında Strasburg’daki Avrupa Konseyi toplantısında 10 Avrupa ülkesinin öncülüğünde Kanguru Derneği (Association Kangourou Sans Frontieres (AKSF)) kuruldu. 1993’ten bu yana her yılın ekim-kasım aylarında uluslararası bir toplantı düzenlenerek o yılın sorularının seçimi gerçekleştirildi. Derneğin başkanlığını Slovenya Ljubljana Üniversitesi’nde matematik profesörü olan Gregor Dolinar yürütmektedir. Prof. Gregor Dolinar aynı zamanda Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda da Genel Sekreterlik yapmaktadır. Şu anda 70’ten fazla üye ülkesi bulunan dernek matematiği daha fazla sevdirmek ve yaymak amacıyla çalışmalarına büyüyerek devam ediyor. Türkiye'de Kanguru Türkiye'de ise farklı okul ve üniversitelerden öğretmen ve akademisyenler sınavı organize etmek amacıyla biraraya geldiler. 2015 yılında yapılan pilot uygulamanın ardından 2016 yılında ilk defa uygulanan sınava 30 bine yakın öğrenci katılırken 2017 sınavı için kayıtlar devam etmekte. 2016 yılında başarılı öğrenciler çeşitli ödüller kazanırken kategorilerinde birinci olan öğrenciler ise Fransa'da organize edilen Kanguru Matematik Kampına katıldılar. 2017 yılında başta Fransa Matematik Kampı ve Eğitim Bursu olmak üzere çeşitli ödüller yine öğrecileri bekliyor. Kanguru Matematik Sınavına kayıtlar www.kanguru-tr.org adresinden 31 Aralık 2016 tarihine kadar yapılabiliyor.