FİRMA HABERLERİ

TÜRKİYE ÖZEL OKULLAR DERNEĞİ (TÖZOK) EDM E-İMZA VE KEP ÖZEL ÜCRET TARİFESİ "

TÜRKİYE ÖZEL OKULLAR DERNEĞİ (TÖZOK) EDM E-İMZA VE KEP ÖZEL ÜCRET TARİFESİ EDM Bilişim: EDM Bilişim, Gelir İdaresi Başkanlığından almış olduğu E-Fatura, E-Arşiv Fatura, E-İrsaliye, E-Defter, Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Yasal Geçerli Saklamacı Kuruluş lisansları yanı sıra, Bilgi Teknolojileri Kurumundan lisanslı DENİZBANK INTERKEP Kayıtlı Elektronik Posta hizmetinin  ve ECZACIBAŞI E-GÜVEN Elektronik İmza hizmetinin Türkiye genelinde üretim, dağıtım,  kayıt makamı ve yasal geçerli saklamacı kuruluş yetkilerine haizdir. E-Dönüşüm sektörünün lider markası EDM, bu yetkiler doğrultusunda, uzman kadrosu, İstanbul, Ankara, İzmir 3 ayrı yedekli veri merkezli alt yapısı, bilgi güvenliği, iş sürekliliği ve kalite standartları ile yasal düzenlemelere uygun olarak yukarıda belirtilen e-dönüşüm hizmetlerini, Türkiye genelinde 105 teknik servisiyle 20.000’i aşkın kurumsal müşteriye sunmaktadır. EDM Bilişim’i Eğitim Sektöründe Tavsiye Eden Kurumlar: Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Konfederasyonu (MTSK) Türkiye’nin önde gelen sürücü kursu programları TABİM, WENNTEC, AKINSOFT Türkiye’nin önde gelen okul programları AKBİM, HURSOFT ve DERSONET Tüm Özel Eğitim Kursları Derneği ÖZ-KUR-DER EDM Bilişim Türkiye’nin en büyük okul zincirlerinin, binlerce sürücü, dil, kişisel gelişim, bilgisayar kursunun ve öğrenci yurdunun KEP, E-İmza, E-Fatura, E-Arşiv Fatura ve E-Bordro hizmet sağlayıcısı olarak sektörün yegane güven kurumudur. Mevzuat: MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan mevzuatta, Bakanlığın Merkez ve Taşra Teşkilatlarında yazışmalarının DYS üzerinden yapıldığını, uygulamanın da yaygınlaştırabilmesi amacıyla Bakanlık Teşkilatı ile Özel Eğitim Kurumları arasında yapılacak yazışmaların DYS’de yürütülebilmesi için Özel Eğitim merkezleri ve Özel Öğretim Kurslarının 20.04.2018 tarihine kadar KEP adreslerini edinmelerini ve sonucundan Genel Müdürlüğe bilgi verilmesini belirtmişti. Bu kapsamda 20 Nisana kadar her bir eğitim kurumunuzun kurum kodu için ayrı KEP adresi temin etmeniz, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğunuz bütün yazışmaları da KEP üzerinden göndermeniz gerekmektedir. MEB İl Müdürlüklerine iletmiş olduğunuz her bir yazı için 1 KEP kontörüne ihtiyaç olunacağı için KEP adresi ile birlikte KEP kontörleri kullnımı gerekecektir. Ayrıca yazışmalarınızı KEP üzerinden göndermek için ıslak imzayla aynı hukuki geçerliliğe sahip olan E-İmzayı da her bir eğitim kurumunuzun yetkili müdürü adına ayrı ayrı almanız gerekmektedir. EDM Ürün ve Hizmet Üstünlükleri: EDM INTERKEP, Türkiye’nin en büyük KEP altyapısı olup, Devlet Elektronik Yazışma Protokolüyle (EYP) ile tam entegre çalışan ilk ve tek KEP uygulamasıdır. Türkiye’nin Tek JAVA bağımsız e-imzası olup tüm uygulamalarda tak çalışır sistemiyle çalışır. Her KEP adresine ücretsiz 250 MB alan, her KEP gönderisi için ücretsiz SMS sağlanır. Türkiye’nin her ilinde EDM Bilişim temsilcileri tarafında müşterinin yerinde ve anında sağlanır. Müşteri tarafından alınan kontörler her yıl devreder, yakılmaz. EDM, verilerin saklamasını Türkiye’de ilk ve tek olarak TSE13298 standartlarına uygun, 3DS 32bit şifreleme ve depository arşivleme teknolojileriyle İstanbul-Ankara yedeklemeli yapar.       EK-1 Ücret Tarifesi EK-2 Broşür EK-3 Yetki Yazısı

Şener Özler Çocuk ve Mimarlık Resim Yarışması'na katılım için son 16 gün"

Bu yıl on ikincisini gerçekleştirdiğimiz ve teması “Mahallem” olarak belirlenen Şener Özler Çocuk ve Mimarlık Resim Yarışması’na başvurular devam etmektedir. Resimlerin son teslim tarihi 6 Nisan 2018 Cuma günüdür. Ekte şartname ve afiş bilgilerinize sunulmaktadır. Ek-1 Katılımcı Bilgileri Ek-2 Şartname Ek-3 Afiş   Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Kemankeş Cad. No:31 Karaköy/İSTANBUL   www.mimarist.org 0 212 251 49 00/204

DETAYBİR PROFESYONEL SERVİS HİZMETLERİ"

DETAYBİR HİZMET Detaybir ailesi olarak 20 yılı aşkın bir süredir,  kurumlara Temizlik ve Güvenlik hizmeti başta olmak üzere, her türlü mavi yaka personel  destek hizmetleri alanında çözüm ortaklığı yapıyoruz. Eğitim kurumlarındaki deneyimlerimizle, bu alanda diğer sektörlerden farklı,  titiz bir çalışma gerektirdiğinin farkındayız. Bu nedenle çalışmalarımızdaki planlarken en önemli amacımız; kurum için en uygun personeli bulma, seçme ve yerleştirme hizmetinin yanı sıra, personeli hem kişisel hem de mesleki eğitimlerle destekleyerek, hizmetin kalitesini arttırmak ve bu kaliteyi sürekli kılmaktır. Temizlik ve güvenlik alanında doğru personeli bulma, seçme, yerleştirme hizmetini bordrolama hizmetiyle birleştirerek,  personellerin tüm yasal mevzuat gerekliliklerinin yükümlülüğünü üzerimize alıyor, kurum için zaman ve  maliyet tasarrufu sağlıyoruz. Kurumsal ancak, ihtiyaca hızlı cevap verebilen butik firma yapımızla, hem 360 derece hizmet verirken  hem de kurumun ihtiyacına özel,  çözümler de üretebiliyoruz. Örneğin; sadece temizlik personeli ve hizmeti gibi... Detaybir ailesi olarak, en önemli değerimiz;  kuruluş yıllarımızda bizi seçen kurumlarla hala çalışıyor olmamızdır. Eğitim kurumları alanında deneyimimiz ve uzman kadromuzla daha çok Özel Eğitim kurumuna hizmet vermek, çözüm ortağı olmak en önemli hedeflerimiz arasındadır. Merkez ofisimiz İstanbul Ataşehir de olmasıyla birlikte tüm Türkiye genelinde hizmet vermekteyiz. Yeni eğitim yılında TOZOK' a üye Eğitim kurumlarına özel çalışma şeklimizle hizmet vermek, birer çözüm ortağı olmak ve bu çözüm ortaklığını uzun yıllar devam ettirmeyi çok isteriz.                  HİZMETLERİMİZ              TEMİZLİK HİZMETİ GÜVENLİK HİZMETİ PERSONEL DESTEK HİZMETLERİ MAVİ YAKA PERSONEL ÇÖZÜMLERİ BORDROLAMA Ek-1 Tanıtım Dosyası Saygılarımızla,

ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİ FONOLOJİK DUYARLILIK ÖLÇEĞİ UYGULAMA EĞİTİMİ "

ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİ FONOLOJİK DUYARLILIK ÖLÇEĞİ UYGULAMA EĞİTİMİ Eğitimciler:  Araş. Gör. Burcu SARI- Prof. Ebru AKTAN ACAR Kurs İçeriği: Erken Çocukluk Dönemi Fonolojik Duyarlılık Ölçeği Uygulama Eğitimi, kuramsal ve uygulama olmak üzere 2 modül olarak verilecektir. Kuramsal modül 2 saat, uygulama modülü 3 saat olmak üzere toplam 5 saatlik bir eğitimle katılımcılara ölçeğin uygulama eğitimi verilecektir. Fonolojik duyarlılığın (Sesbilgisel duyarlılık) tanımı ve okuma-yazmaya geçişteki önemi üzerine kuramsal bilgi paylaşımı (1. Modül) Etkinliklerle fonolojik duyarlılığın okul öncesi dönemde nasıl ve ne düzeyde yer verileceğinin anlatılması (1. Modül) Erken çocukluk dönemi fonolojik duyarlılık ölçeğinin tanıtılması ve geliştirilme aşamalarının anlatılması (2. Modül) Ölçeğin uygulama videolarının paylaşılması ve ölçeğin katılımcılara uygulatılması (2. Modül) Ölçeğin ham puanının ve norm değerlerinin hesaplanması (2.Modül) Kursun Hedefleri: - Erken Çocukluk Dönemi Fonolojik Duyarlılık Ölçeği’nin kullanım kuralları, yönerge ve ham puan toplamını bulmak, - Erken Çocukluk Dönemi Fonolojik Duyarlılık Ölçeği’nin Standart puan ve norm değerlerinin nasıl bulunduğunu öğrenmek. Hedeflenen Katılımcılar ve Ön Koşullar: Erken Çocukluk Dönemi Fonolojik Duyarlılık Ölçeği’ni; çocukların fonolojik duyarlılık eğitimine ihtiyaç düzeylerini belirlemek isteyen okul öncesi eğitimi öğretmenleri, çocuk gelişimcileri, sınıf öğretmenleri (özellikle 1. Sınıf), okul psikologları, özel eğitim uzmanları ve psikolojik danışmanlar kullanabilir. Aynı zamanda, erken okur-yazarlık gelişimi, okuma-yazmaya hazırlık süreci, bu süreçte fonolojik duyarlılık ve okuma becerisi arasındaki ilişki, fonolojik duyarlılığın gelişimi ve bu alanda verilecek bir eğitimin etkililiğini araştırmak isteyen araştırmacılar ve program geliştiriciler de bu ölçekten yararlanabilir.  Süre                                       : 5 saat  uygulama Tarihi ve Saati     : 10 Mart 2018 CUMARTESİ  -  11.00-16.00                                                   Kontenjan                             : 20-25 kişi Verilecek Belge                     : Sertifika Ücret:             Psikoloji mezunu dernek üyeleri: 206.50 (kdv dahil fiyattır) Diğer alan mezunları: 354.00  (kdv dahil fiyattır) Materyal ücreti: 30.00 TL  Yer                            : Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi                                    Halaskargazi Cad. Mürüvvet Apt. No:165 Kat:2 D:2 Şişli- İstanbul Tel:  0212 251 66 61-62  /0554 892 59 68   ·         KESİN KAYIT İÇİN İSİM YAZDIRILIP ALINAN BANKA HESABINA ÜCRETİN YATIRILMASI GEREKMEKTEDİR

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi E.C.A. Planetaryumu Hizmete Açıldı"

Elginkan Vakfı’nın desteğiyle hayata geçen “İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi E.C.A. Planetaryumu” 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü binasında halkımıza hizmet etmeye başlamıştır.   Planetaryumda yürütülecek düzenli etkinlikler herkese açık olup, rezervasyon yapılarak gruplar (en fazla 70 kişi) halinde katılmak da mümkündür. Etkinlik süresi –sunum hariç– yaklaşık 1 saattir. Ücret yetişkinler için 15 TL, öğrenciler için 8 TL’dir (KDV dahil). Gruplar için astronomi ile ilgili SUNUM da talep edilebilir. Randevu alınırken bu durum ayrıca belirtilmelidir.  Sunumlar ilave ücrete tabidir.   Planetaryum gösterimine gruplar dışında katılacak ziyaretçiler, ilgili seansta grup ziyareti olması halinde, grup ziyaretinden artması muhtemel boş koltukları kullanabilirler.   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   DÜZENLİ ETKİNLİK İÇERİĞİ   (a) Planetaryum gösterimi. (b) Tarihi Kubbe ve Prof. Dr. W. Gleissberg Astronomi Koleksiyonu gezisi. (Hava koşullarının uygun olması halinde Tarihi Kubbe’de Güneş gözlemi de yapılır.)   Düzenli etkinlikler Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 10.00, 14.00 ve 18.00’da yapılmaktadır.  Saat 18.00’da sadece planetaryum gösterimi yapılacaktır.   Pazartesi ve cuma günleri sadece grup (en fazla 70 kişi) ziyaretleri için özel randevu verilmektedir. Söz konusu günlerde ziyaretçi kabulü Bölümümüzdeki faaliyetlerin yoğunluğuna göre yapılmaktadır. Bu ziyaretlerin programı (Planetaryumda gösterilecek film, seminer, tarihi kubbe ve astronomi koleksiyonu gezisi vb) ve ücreti  talebe göre belirlenir.   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   PLANETARYUM  FİLMLERİ   Gösterilecek filmler aylık dönemlerle değişecek olup, 15 Ocak 2018’den itibaren bir ay süreyle gündüz seanslarında “Samanyolu’nun 8 Topu” (Türkçe, 20 dakika), akşam seanslarında ise “Yıldızların Hayatı” (Türkçe, 14 dakika) ve “Cüce Gezegenlerin Peşinde” (Türkçe, 15 dakika) başlıklı filmler gösterilecektir.   (Gösterilecek filmler önceden haber verilmeksizin teknik sebeplerle değiştirilebilir.)   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   KONUM: Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü, Beyazıt, İSTANBUL REZERVASYON İÇİN: 0212 440 00 00 (Dahili 10292), 0212 440 20 92, 0212 440 03 74 BİLGİ İÇİN: http://astronomi.istanbul.edu.tr/bilimtoplum (Başvurular 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren kabul edilecektir. )

YDY Okul Liderliği Akademisi (OLA)"

YDY Okul Liderliği Akademisi (OLA) Okul Liderliği Akademisi (OLA) okul liderlerine ve lider adaylarına özel tasarlanmış, okul liderliğinin görev ve zorluklarına hazırlanmayı hedefleyen bir liderlik gelişimi programıdır. Bu programı eğitim yöneticisi ve danışmanı Mustafa Balkaş liderliğinde, Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın danışmanlık ve konuk konuşmacılığında ve YDY uzman psikologlarının katılımıyla yürütmekteyiz. Her biri bağımsız olarak bilgi ve beceri kazandırıcı 5 modülden oluşan OLA'da katılımcılar bir okulun etkili olabilmesi ve iyi yönetilebilmesi için gereken unsurları gözden geçireceklerdir. Özel Okullar Derneği üyesi olan okullara %10 indirim uygulanacaktır. Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. http://ydydanismanlik.com/hizmetlerimiz/egitim/mesleki-gelisim/ola/   2018’in Bahar aylarında gerçekleştirilecek olan OLA modülleri: Modül İsmi Eğitim Tarihi Ön Kayıt Formu Linki   Okul Gelişimi için Öğretim Koçluğu   31 Mart - 1 Nisan 2018 Ön kayıt formu Okul Çapında Sosyal ve Duygusal Gelişime Liderlik Etme   21-22 Nisan 2018 Ön kayıt formu Kaynaştırma ve Öğretimin Farklılaştırılması Uygulamalarına Liderlik Etme   26-27 Mayıs 2018   Ön kayıt formu

PTC Türkiye Öğren ve Önder Ol."

Principals’ Training Center Sertifika Programları artık Türkiye’de…. PTC ( Principals’ Training Center) eğitim ve öğretim liderlerinin tümüne, kendi alanları ile ilgili farklı başlıklarda sertifika eğitimleri sunan uluslararası bir eğitim kuruluşudur. Eğitim ve öğretim liderleri  bir okulun eğitim kalitesinde ve hedeflenen öğrenci profilini yetiştirmede kilit  rol oynamaktadırlar ancak her birinin rollerine ve ihtiyaçlarına yönelik pratik eğitim programları yok denecek kadar azdır. PTC şemsiyesi altında  2 veya 5 günlük farklı başlıklardaki sertifika programları bu ihtiyacı gidermek üzere 30 yıldır hizmet vermektedir.  1. TLI (Teacher Leader Institute) Lider Öğretmen Programı ‘Lider Öğretmenler için Liderlik Araçları’ (9-10 Şubat 2018)   Tarih: 9 – 10 Şubat 2018 Yer: BÜMED – Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Eğitmenler: Susan Easton - Melike Ateş – Arzu Özçetin   Okullarımızda zümre/ bölüm başkanları veya farklı yöneticilik rollerinde pek çok eğitimci ‘lider’rolünü üstlenmektedir.  Yine okullarımızda ilerki yıllarda yönetici adayları olarak yetiştirilmek üzere kariyer planlaması yapılan eğitimciler bulunmaktadır. Bu kişiler eğitimde kilit bir rol oynamaktadırlar ancak onların rolleri ve ihtiyaçlarına yönelik pratik eğitim programları yok denecek kadar azdır. ‘Lider Öğretmenler için Liderlik Araçları’ programı bu eğitimcilerin rollerini verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için onlara gerekli olan ‘araçları’ sağlamayı hedeflemektedir. 2 günlük programımızda aşağıda yer alan kazanımlar üzerinde durulacaktır: ·         Öğrenme Ortamlarında Motivasyon Geliştirme ve Takım Ruhu Oluşturma ·         Değişimin Yönetimi ·         Etkin Takım Oluşturma Basamakları ve Geliştirilmesi ·         İş Tanımları Oluşturma ve Uygun Göreve Uygun Kişileri Yerleştirme ·         Müfredat  Çalışmaları için Araç Geliştirme ·         ‘Öğrenme Lideri’ olabilme ·         Bölüm ve zümrelerin çalışma odağını öğrenmenin gerçekleştirilebilmesine yöneltebilmek için liderlik modelleri oluşturmak ·         Liderlik Stilimizi Değerlendirme ·         Eğitimcilerle İletişim ·         Takımları veya bireyleri desteklemek için lider öğretmen yetenekleri geliştirmek   ***2 günlük eğitim sonunda sertifika verilecektir.   Kayıt için www.theptcturkey.org adresini takip ediniz.     PTC  ‘Etkili Bir Okul Yaratmak’ Tarih: 25 – 29 Haziran 2018 Yer: BÜMED – Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Eğitmenler: Ji Han – Melike Ateş – Arzu Özçetin   Bu program, öğrenci merkezli ve öğretime odaklanmış etkili bir okul kültürü oluşturmak amacı ile uygun bir vizyon geliştirebilmek ve buna uygun bir planlama yapabilmek için okul yöneticilerine gerekli donanımları kazandırmayı hedefler. Okullara genel olarak ‘büyük resimden’ bakabilmeyi ve sonuçlara odaklanarak her kurumun kendi içerisindeki dinamikleri nasıl azami öğrenmeye dönüştürebileceği konusunda içerik kazandırmayı amaçlar.   5 günlük programımızda aşağıda yer alan kazanımlar üzerinde durulacaktır:   ·         Sürekli gelişmeye odaklanmış bir okulun başlıca unsurları nelerdir. ·         Misyon-vizyon ve öğrenme ilkeleri ile günlük okul operasyonları arasında köprü oluşturabilmek üzere stratejiler geliştirebilmek. ·         Okul gelişiminde kullanılabilecek verilerin sistemli bir biçimde elde edilmesi, analiz edilmesi ve kullanıma alınması. ·         Okul yöneticilerinin öğretmen potansiyellerini en verimli şekilde kullanabilmeleri, destek verebilmeleri, öğrencileri en uygun şekillerde yerleştirebilmeleri ve öğretimin kademeleri ve zamanlamasını ayarlayabilmek adına strateijler geliştirebilmeleri. ·          Sistematik değişim modellerini incelemek. ·         İnsan kaynakları, işe alım süreçleri ve çalışanların gelişimleri için yetenek alanlarını geliştirmek ve  velileri okul kültürüne dahil edebilmek amacı ile ilişkiler geliştirmek. ·         Verimli bir profesyonel gelişim programı oluşturabilmek üzere stratejiler geliştirebilmek. ·         Kurum kültürü konseptini anlayabilmek ve güçlü bir kurum kültürü geliştirebilmek üzere liderlik etkinliklerine karar verebilmek. ·         Öğrencilerin öğrenmelerini en üst seviyeye taşıyabilmek ve artan okul etkililiğine ulaşabilmek için okul gelişim hedefleri ve planları oluşturmak.   ***5 günlük program sonunda sertifika verilecektir. Kayıt için www.theptcturkey.org adresini takip ediniz.

I. Okul Liderleri Zirvesi"

Altis Danışmanlık’ın organize edeceği  “I. Okul Liderleri Zirvesi” okul müdürü, koordinatör, müdür yardımcısı ve zümre başkanlarının katılımı ile 25 Kasım 2017 Cumartesi günü, 09.30 - 16.00 saatleri arasında Hilton İstanbul Kozyatağı’nda gerçekleştirilecektir. “I. Okul Liderleri Zirvesi”ne katılım ücreti üye okullarımız için %20 indirimlidir. Detaylı bilgiye aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz: http://www.altis.gen.tr/haber_detay.aspx?Haber=i.okul-liderleri-zirvesi&HaberId=200

Eğitim ve Öğrenci Koçluğu"

2009 yılından bugüne Öğretmenlerin koçluk  becerileri hayata geçirmesi için yaptımız çalışmalrdan biri olan Eğitin ve Öğrenci koçluğu  sertfia programını  25 incisini  kasım ayında gerçekleştiriyor olacagız. Yılda bir kez öğretmenler gününüe özel  oalrak  yaptıgımız  özel indirimden yararlanarak bu  sertfika programına katılmak  isteyen öğretmen arakdaşlarımızı  bekleriz. Eğitim ve Öğrenci Koçluğu:  Koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliği oluşturmaktır. Bu  program global koçluk yaklaşımının yerel bilgiyle eşleştirilmesi sonucu oluşturulmuş, eğitim sektöründeki özellikle gençlerin koçluk ihtiyaçlarına cevap veren özel bir programdır. Bu  program mezun olan koçlar gençlerin öğrenci olma kimliklerini anlamalarına, akademik hedefler belirlemelerine, güçlü yanlarını görmelerine, yeni öğrenme stratejileri geliştirmelerine, davranışlarından sorumluluk almalarına ve içten gelen motivasyon kaynaklarını keşfedip hayata geçirmelerine destek olur.  Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) in akredite ettiği "Eğitim ve Öğrenci Koçluğu” programı profesyonel koçluk temeline dayanmakla birlikte gençlerle çalışmanın farklılıklarını ergenlik, ilgi, sorumluluk, odaklanma ve öğrenme gibi alanlarda derinlemesine vurgulamakta,  konu  ve araç eşletirmesi yaparak  pratik çözümler sunmaktadır.