FİRMA HABERLERİ

ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİ FONOLOJİK DUYARLILIK ÖLÇEĞİ UYGULAMA EĞİTİMİ "

ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİ FONOLOJİK DUYARLILIK ÖLÇEĞİ UYGULAMA EĞİTİMİ Eğitimciler:  Araş. Gör. Burcu SARI- Prof. Ebru AKTAN ACAR Kurs İçeriği: Erken Çocukluk Dönemi Fonolojik Duyarlılık Ölçeği Uygulama Eğitimi, kuramsal ve uygulama olmak üzere 2 modül olarak verilecektir. Kuramsal modül 2 saat, uygulama modülü 3 saat olmak üzere toplam 5 saatlik bir eğitimle katılımcılara ölçeğin uygulama eğitimi verilecektir. Fonolojik duyarlılığın (Sesbilgisel duyarlılık) tanımı ve okuma-yazmaya geçişteki önemi üzerine kuramsal bilgi paylaşımı (1. Modül) Etkinliklerle fonolojik duyarlılığın okul öncesi dönemde nasıl ve ne düzeyde yer verileceğinin anlatılması (1. Modül) Erken çocukluk dönemi fonolojik duyarlılık ölçeğinin tanıtılması ve geliştirilme aşamalarının anlatılması (2. Modül) Ölçeğin uygulama videolarının paylaşılması ve ölçeğin katılımcılara uygulatılması (2. Modül) Ölçeğin ham puanının ve norm değerlerinin hesaplanması (2.Modül) Kursun Hedefleri: - Erken Çocukluk Dönemi Fonolojik Duyarlılık Ölçeği’nin kullanım kuralları, yönerge ve ham puan toplamını bulmak, - Erken Çocukluk Dönemi Fonolojik Duyarlılık Ölçeği’nin Standart puan ve norm değerlerinin nasıl bulunduğunu öğrenmek. Hedeflenen Katılımcılar ve Ön Koşullar: Erken Çocukluk Dönemi Fonolojik Duyarlılık Ölçeği’ni; çocukların fonolojik duyarlılık eğitimine ihtiyaç düzeylerini belirlemek isteyen okul öncesi eğitimi öğretmenleri, çocuk gelişimcileri, sınıf öğretmenleri (özellikle 1. Sınıf), okul psikologları, özel eğitim uzmanları ve psikolojik danışmanlar kullanabilir. Aynı zamanda, erken okur-yazarlık gelişimi, okuma-yazmaya hazırlık süreci, bu süreçte fonolojik duyarlılık ve okuma becerisi arasındaki ilişki, fonolojik duyarlılığın gelişimi ve bu alanda verilecek bir eğitimin etkililiğini araştırmak isteyen araştırmacılar ve program geliştiriciler de bu ölçekten yararlanabilir.  Süre                                       : 5 saat  uygulama Tarihi ve Saati     : 10 Mart 2018 CUMARTESİ  -  11.00-16.00                                                   Kontenjan                             : 20-25 kişi Verilecek Belge                     : Sertifika Ücret:             Psikoloji mezunu dernek üyeleri: 206.50 (kdv dahil fiyattır) Diğer alan mezunları: 354.00  (kdv dahil fiyattır) Materyal ücreti: 30.00 TL  Yer                            : Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi                                    Halaskargazi Cad. Mürüvvet Apt. No:165 Kat:2 D:2 Şişli- İstanbul Tel:  0212 251 66 61-62  /0554 892 59 68   ·         KESİN KAYIT İÇİN İSİM YAZDIRILIP ALINAN BANKA HESABINA ÜCRETİN YATIRILMASI GEREKMEKTEDİR

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi E.C.A. Planetaryumu Hizmete Açıldı"

Elginkan Vakfı’nın desteğiyle hayata geçen “İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi E.C.A. Planetaryumu” 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü binasında halkımıza hizmet etmeye başlamıştır.   Planetaryumda yürütülecek düzenli etkinlikler herkese açık olup, rezervasyon yapılarak gruplar (en fazla 70 kişi) halinde katılmak da mümkündür. Etkinlik süresi –sunum hariç– yaklaşık 1 saattir. Ücret yetişkinler için 15 TL, öğrenciler için 8 TL’dir (KDV dahil). Gruplar için astronomi ile ilgili SUNUM da talep edilebilir. Randevu alınırken bu durum ayrıca belirtilmelidir.  Sunumlar ilave ücrete tabidir.   Planetaryum gösterimine gruplar dışında katılacak ziyaretçiler, ilgili seansta grup ziyareti olması halinde, grup ziyaretinden artması muhtemel boş koltukları kullanabilirler.   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   DÜZENLİ ETKİNLİK İÇERİĞİ   (a) Planetaryum gösterimi. (b) Tarihi Kubbe ve Prof. Dr. W. Gleissberg Astronomi Koleksiyonu gezisi. (Hava koşullarının uygun olması halinde Tarihi Kubbe’de Güneş gözlemi de yapılır.)   Düzenli etkinlikler Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 10.00, 14.00 ve 18.00’da yapılmaktadır.  Saat 18.00’da sadece planetaryum gösterimi yapılacaktır.   Pazartesi ve cuma günleri sadece grup (en fazla 70 kişi) ziyaretleri için özel randevu verilmektedir. Söz konusu günlerde ziyaretçi kabulü Bölümümüzdeki faaliyetlerin yoğunluğuna göre yapılmaktadır. Bu ziyaretlerin programı (Planetaryumda gösterilecek film, seminer, tarihi kubbe ve astronomi koleksiyonu gezisi vb) ve ücreti  talebe göre belirlenir.   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   PLANETARYUM  FİLMLERİ   Gösterilecek filmler aylık dönemlerle değişecek olup, 15 Ocak 2018’den itibaren bir ay süreyle gündüz seanslarında “Samanyolu’nun 8 Topu” (Türkçe, 20 dakika), akşam seanslarında ise “Yıldızların Hayatı” (Türkçe, 14 dakika) ve “Cüce Gezegenlerin Peşinde” (Türkçe, 15 dakika) başlıklı filmler gösterilecektir.   (Gösterilecek filmler önceden haber verilmeksizin teknik sebeplerle değiştirilebilir.)   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   KONUM: Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü, Beyazıt, İSTANBUL REZERVASYON İÇİN: 0212 440 00 00 (Dahili 10292), 0212 440 20 92, 0212 440 03 74 BİLGİ İÇİN: http://astronomi.istanbul.edu.tr/bilimtoplum (Başvurular 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren kabul edilecektir. )

YDY Okul Liderliği Akademisi (OLA)"

YDY Okul Liderliği Akademisi (OLA) Okul Liderliği Akademisi (OLA) okul liderlerine ve lider adaylarına özel tasarlanmış, okul liderliğinin görev ve zorluklarına hazırlanmayı hedefleyen bir liderlik gelişimi programıdır. Bu programı eğitim yöneticisi ve danışmanı Mustafa Balkaş liderliğinde, Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın danışmanlık ve konuk konuşmacılığında ve YDY uzman psikologlarının katılımıyla yürütmekteyiz. Her biri bağımsız olarak bilgi ve beceri kazandırıcı 5 modülden oluşan OLA'da katılımcılar bir okulun etkili olabilmesi ve iyi yönetilebilmesi için gereken unsurları gözden geçireceklerdir. Özel Okullar Derneği üyesi olan okullara %10 indirim uygulanacaktır. Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. http://ydydanismanlik.com/hizmetlerimiz/egitim/mesleki-gelisim/ola/   2018’in Bahar aylarında gerçekleştirilecek olan OLA modülleri: Modül İsmi Eğitim Tarihi Ön Kayıt Formu Linki   Okul Gelişimi için Öğretim Koçluğu   31 Mart - 1 Nisan 2018 Ön kayıt formu Okul Çapında Sosyal ve Duygusal Gelişime Liderlik Etme   21-22 Nisan 2018 Ön kayıt formu Kaynaştırma ve Öğretimin Farklılaştırılması Uygulamalarına Liderlik Etme   26-27 Mayıs 2018   Ön kayıt formu

PTC Türkiye Öğren ve Önder Ol."

Principals’ Training Center Sertifika Programları artık Türkiye’de…. PTC ( Principals’ Training Center) eğitim ve öğretim liderlerinin tümüne, kendi alanları ile ilgili farklı başlıklarda sertifika eğitimleri sunan uluslararası bir eğitim kuruluşudur. Eğitim ve öğretim liderleri  bir okulun eğitim kalitesinde ve hedeflenen öğrenci profilini yetiştirmede kilit  rol oynamaktadırlar ancak her birinin rollerine ve ihtiyaçlarına yönelik pratik eğitim programları yok denecek kadar azdır. PTC şemsiyesi altında  2 veya 5 günlük farklı başlıklardaki sertifika programları bu ihtiyacı gidermek üzere 30 yıldır hizmet vermektedir.  1. TLI (Teacher Leader Institute) Lider Öğretmen Programı ‘Lider Öğretmenler için Liderlik Araçları’ (9-10 Şubat 2018)   Tarih: 9 – 10 Şubat 2018 Yer: BÜMED – Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Eğitmenler: Susan Easton - Melike Ateş – Arzu Özçetin   Okullarımızda zümre/ bölüm başkanları veya farklı yöneticilik rollerinde pek çok eğitimci ‘lider’rolünü üstlenmektedir.  Yine okullarımızda ilerki yıllarda yönetici adayları olarak yetiştirilmek üzere kariyer planlaması yapılan eğitimciler bulunmaktadır. Bu kişiler eğitimde kilit bir rol oynamaktadırlar ancak onların rolleri ve ihtiyaçlarına yönelik pratik eğitim programları yok denecek kadar azdır. ‘Lider Öğretmenler için Liderlik Araçları’ programı bu eğitimcilerin rollerini verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için onlara gerekli olan ‘araçları’ sağlamayı hedeflemektedir. 2 günlük programımızda aşağıda yer alan kazanımlar üzerinde durulacaktır: ·         Öğrenme Ortamlarında Motivasyon Geliştirme ve Takım Ruhu Oluşturma ·         Değişimin Yönetimi ·         Etkin Takım Oluşturma Basamakları ve Geliştirilmesi ·         İş Tanımları Oluşturma ve Uygun Göreve Uygun Kişileri Yerleştirme ·         Müfredat  Çalışmaları için Araç Geliştirme ·         ‘Öğrenme Lideri’ olabilme ·         Bölüm ve zümrelerin çalışma odağını öğrenmenin gerçekleştirilebilmesine yöneltebilmek için liderlik modelleri oluşturmak ·         Liderlik Stilimizi Değerlendirme ·         Eğitimcilerle İletişim ·         Takımları veya bireyleri desteklemek için lider öğretmen yetenekleri geliştirmek   ***2 günlük eğitim sonunda sertifika verilecektir.   Kayıt için www.theptcturkey.org adresini takip ediniz.     PTC  ‘Etkili Bir Okul Yaratmak’ Tarih: 25 – 29 Haziran 2018 Yer: BÜMED – Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Eğitmenler: Ji Han – Melike Ateş – Arzu Özçetin   Bu program, öğrenci merkezli ve öğretime odaklanmış etkili bir okul kültürü oluşturmak amacı ile uygun bir vizyon geliştirebilmek ve buna uygun bir planlama yapabilmek için okul yöneticilerine gerekli donanımları kazandırmayı hedefler. Okullara genel olarak ‘büyük resimden’ bakabilmeyi ve sonuçlara odaklanarak her kurumun kendi içerisindeki dinamikleri nasıl azami öğrenmeye dönüştürebileceği konusunda içerik kazandırmayı amaçlar.   5 günlük programımızda aşağıda yer alan kazanımlar üzerinde durulacaktır:   ·         Sürekli gelişmeye odaklanmış bir okulun başlıca unsurları nelerdir. ·         Misyon-vizyon ve öğrenme ilkeleri ile günlük okul operasyonları arasında köprü oluşturabilmek üzere stratejiler geliştirebilmek. ·         Okul gelişiminde kullanılabilecek verilerin sistemli bir biçimde elde edilmesi, analiz edilmesi ve kullanıma alınması. ·         Okul yöneticilerinin öğretmen potansiyellerini en verimli şekilde kullanabilmeleri, destek verebilmeleri, öğrencileri en uygun şekillerde yerleştirebilmeleri ve öğretimin kademeleri ve zamanlamasını ayarlayabilmek adına strateijler geliştirebilmeleri. ·          Sistematik değişim modellerini incelemek. ·         İnsan kaynakları, işe alım süreçleri ve çalışanların gelişimleri için yetenek alanlarını geliştirmek ve  velileri okul kültürüne dahil edebilmek amacı ile ilişkiler geliştirmek. ·         Verimli bir profesyonel gelişim programı oluşturabilmek üzere stratejiler geliştirebilmek. ·         Kurum kültürü konseptini anlayabilmek ve güçlü bir kurum kültürü geliştirebilmek üzere liderlik etkinliklerine karar verebilmek. ·         Öğrencilerin öğrenmelerini en üst seviyeye taşıyabilmek ve artan okul etkililiğine ulaşabilmek için okul gelişim hedefleri ve planları oluşturmak.   ***5 günlük program sonunda sertifika verilecektir. Kayıt için www.theptcturkey.org adresini takip ediniz.

I. Okul Liderleri Zirvesi"

Altis Danışmanlık’ın organize edeceği  “I. Okul Liderleri Zirvesi” okul müdürü, koordinatör, müdür yardımcısı ve zümre başkanlarının katılımı ile 25 Kasım 2017 Cumartesi günü, 09.30 - 16.00 saatleri arasında Hilton İstanbul Kozyatağı’nda gerçekleştirilecektir. “I. Okul Liderleri Zirvesi”ne katılım ücreti üye okullarımız için %20 indirimlidir. Detaylı bilgiye aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz: http://www.altis.gen.tr/haber_detay.aspx?Haber=i.okul-liderleri-zirvesi&HaberId=200

Eğitim ve Öğrenci Koçluğu"

2009 yılından bugüne Öğretmenlerin koçluk  becerileri hayata geçirmesi için yaptımız çalışmalrdan biri olan Eğitin ve Öğrenci koçluğu  sertfia programını  25 incisini  kasım ayında gerçekleştiriyor olacagız. Yılda bir kez öğretmenler gününüe özel  oalrak  yaptıgımız  özel indirimden yararlanarak bu  sertfika programına katılmak  isteyen öğretmen arakdaşlarımızı  bekleriz. Eğitim ve Öğrenci Koçluğu:  Koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliği oluşturmaktır. Bu  program global koçluk yaklaşımının yerel bilgiyle eşleştirilmesi sonucu oluşturulmuş, eğitim sektöründeki özellikle gençlerin koçluk ihtiyaçlarına cevap veren özel bir programdır. Bu  program mezun olan koçlar gençlerin öğrenci olma kimliklerini anlamalarına, akademik hedefler belirlemelerine, güçlü yanlarını görmelerine, yeni öğrenme stratejileri geliştirmelerine, davranışlarından sorumluluk almalarına ve içten gelen motivasyon kaynaklarını keşfedip hayata geçirmelerine destek olur.  Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) in akredite ettiği "Eğitim ve Öğrenci Koçluğu” programı profesyonel koçluk temeline dayanmakla birlikte gençlerle çalışmanın farklılıklarını ergenlik, ilgi, sorumluluk, odaklanma ve öğrenme gibi alanlarda derinlemesine vurgulamakta,  konu  ve araç eşletirmesi yaparak  pratik çözümler sunmaktadır.

Uluslararası 9. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi"

Değerli Meslektaşlarımız, Geleneksel hale gelen “Ulusal Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi”, önce Uludağ Üniversitesi(4), Çukurova Üniversitesi, Burdur Üniversitesi ve Van-Yüzüncü Yıl Üniversitelerinde sempozyum formatında başarılı biçimde gerçekleştirilmiştir. 8.si Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Şemsiyesi altında Mersin Üniversitesi’nde düzenlenmiş ve kapsamı kongre boyutuna ulaşmıştır. Geçen bu süreç, beden eğitimi ve spor öğretmenliği alanının gelişmesine önemli katkılar sağladığı inancındayız. Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği olarak ülkemizdeki araştırmacıların Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alanına özgü yeni araştırmalarının sesi olmayı bir mesleki sorumluluk olarak görüyoruz. Dünyada herhangi bir ülkedeki eğitim modellemelerinin uyarlanmasından yeni ve yaratıcı uygulamalara kadar beden eğitimi ve spor alanında eğitim-öğretimin niteliğini geliştirmeye yönelik yapılmış/yapılmakta olan her çalışmayı önemsiyoruz. Bu kongrede; Alanda yapılan çalışmaların, paydaşlarla tartışılmasını ve yeni yaklaşımlara neden olmasını bekliyoruz. Özellikle yeni beden eğitimi öğretim programımız ile çağdaş eğitim uygulamaları arasında gösterilebilecek, günümüz, yarınımız, geleceğimiz olabilecek çalışmaların kongremizde öncelikler arasında yer bulabileceğini düşünüyoruz. 19-22 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Uluslararası 9. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi’nin temasını “Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni Eğilimler ve Uygulamalar(BESÖ-YEU)” olarak belirledik. Üniversitelerin ilgili fakülte/yüksekokullarındaki araştırmacı akademisyenleri, saha çalışmalarıyla farklılıklarını kongremize yansıtabilecek öğretmenlerimizi, bağımsız araştırmacıları kongremize bir değer katmak üzere bekliyoruz. Bunun yanında Beden eğitimi öğretmenlerimizin yeni ve yaratıcı uygulamalarını atölye çalışması olarak video desteğinde sunmalarını da önemli bir fark yaratacaktır. Herhangi bir çalışma/araştırma yapmamış olan paydaşlarımızı da kongremiz aracılığıyla yeniliklerin farkında olmaya davet ediyoruz. Kongremizde bilim kurulumuzun kongre temasını göz önünde bulundurarak seçeceği araştırmalar sözel bildiriler bölümünde yer alabilecekken, poster olmaya layık görülenler de ilgili salonlarda sergilenecektir. Uluslararası 9. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi’nde siz değerli araştırmacıların sunduğu sözel bildiriler, alan indeksleri arasında seçkin bir yeri bulunan ERIC (EducationResources Information Center-Institute of EducationSciences)’te taranan Journal of Education and Training Studies (JETS) özel sayısında hakem değerlendirmelerinden geçtikten sonra yayınlanacaktır. Siz değerli araştırmacılarımızı, öğretmenlerimizi kongremizde ağırlıyor olmaktan mutluluk duyacağız. Saygılarımızla Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği   Not: Program, katılım, konaklama ve transferlerle ilgili her türlü bilgi için http://tubed2017.org/tr

EMCC MENTÖRLÜK ZİRVESİ"

Geçtiğimiz sene büyük bir heyecanla ve başarı ile gerçekleştirdiğimiz Mentorluk Zirvesi'ni bu sene daha da kapsamlı olacak bir şekilde 27 Ekim tarihinde Conrad Istanbul'da gerçekleştiriyoruz. Gelecek nesillerin yolunu aydınlatmayı mentorluk kapsamında konuşacağımız bu etkinlikte mentorluk alanındaki bütün paydaşlarımızı ve bu alanda ülkemizde çalışan bütün kurum ve bireyleri aramızda görmek istiyoruz.  Program taslağına ve kayıt sayfalarına web sitemizden erişebilirsiniz.  Ana başlıklar:  Z Kuşağını Anlamak Kurumsal mentorluk uygulamaları Tersine Mentorluk projeleri Akreditasyonun mentorluk programlarına kattıkları  İş Mentorluğu Startup Mentorluğu Eğitim Dünyasında Mentorluk Sivil Toplum Kuruluşları / Kadın Odaklı Projeler Mentor / Menti deneyimleri Kamu sektöründe mentorluk projeleri Mentorluk projeleri için teknolojik çözümler OpenSpace: "Mentorluk hakkında söylenecek herşey" Ustaya Saygı: "Leyla Alaton’un anlatımı ile Üzeyir Garih ve Ishak Alaton   Konuşmacı ile temsil edilen kurumlardan bazıları: Şirketler:                     XSights / İpekyol / ATÜ / Türk Telekom / EnerjiSa / Turkcell / TÜV TÜRK* /  Vodafone* / Garanti Bankası* /          Mercedes Türkiye* / Denizbank* / Akbank* /  Sparkus / Mentornity / Mentorink  Kurumlar ve Networkler: TUBİTAK / USİMP / Mentor Network Türkiye / EGESYS / Starters HUB / Start-Up Mentor / TüGİM / TUSIAD-BORGİP / BUBA-Granti Partners* / DaVINCI Network / TINK / Eğitim kurumları  STK'lar: Genç Başarı Vakfı / Turkish WIN / AmCham / YenidenBİZ / PWN / KAGİDER/ÖRAV

AFS KÜLTÜRLER ARASI PROGRAMLARI"

AFS Programları 2018-2019 başvuru süreçlerine dair bilgileri, çevrenizde bu programa uygun olduğunu düşündüğünüz, ilgilendiğini bildiğiniz gençler ve aileler ile paylaşıp, bu deneyime onlarında da sahip olmasını sağlayabilirsiniz.     Başvurularınızı www.turkkulturvakfi.org.tr adresinden 27 Ekim 2017 Cuma günü saat 17:00’ye kadar yapılabilir.    AFS Programları 2018 - 2019 Başvuru Koşulları 1)     T.C. Vatandaşı olmak, 2)     Milli Eğitim Bakanlığı; Ortaöğretim ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerine bağlı liselerdeki; Lise Hazırlık, 9, 10,11 ve 12. sınıfa devam ediyor olmak, ya da Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı liselerin son sınıf öğrencisi olmak, 3)     01 Ocak 2000 - 01 Eylül 2003 tarihleri arasında doğmuş  4)     01 Ocak 2000 - 01 Eylül 2003 tarihleri arasında doğmuş olmak, 5)     Son iki öğretim yılı (2015-2016 ve 2016-2017) sonu not ortalamalarının; 100 üzerinden 50 ve üzeri olması, 6)     Son iki öğretim yılı (2015-2016 ve 2016-2017) not ortalamalarında hiçbir dersten 50 altında almamış olmak.   *AFS Değerlendirme süreçlerine başvuru için yabancı dil bilgisi aranmamaktadır.     AFS Programları 2018 – 2019 ADAY DEĞERLENDİRME SÜRECİ   1. Aşama: Genel Kültür ve Zihinsel Beceri   4-5 Kasım 2017 , 10:00  Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir 1.Aşama Sonuçları İlanı: 24 Kasım 2017 – www.turkkulturvakfi.org.tr 2. Aşama : Mülakatlar  2-3 Aralık ve 9-10 Aralık 2017 Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir  Başvuru Harcı : 75 TL  Türk Kültür Vakfı İktisadi İşletmesi TL hesabı Garanti Bankası Nişantaşı Şubesi 132 TR73 0006 2000 1320 0006 2939 50 Başvuru Aşamaları 1. www.turkkulturvakfi.org.tr adresinde bulunan AFS Programları 2018 - 2019  Başvuru Formunu doldurulması, 2.  Adayların devam ettikleri Lise Müdürlüklerinden alacakları kaşeli ve imzalı öğrenci belgesini ve resimli kimliğini 1. Aşama Yazılı Sınav'a gelirken yanlarında getirmeleri gerekmektedir.