FİRMA HABERLERİ

Uluslararası 9. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi"

Değerli Meslektaşlarımız, Geleneksel hale gelen “Ulusal Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi”, önce Uludağ Üniversitesi(4), Çukurova Üniversitesi, Burdur Üniversitesi ve Van-Yüzüncü Yıl Üniversitelerinde sempozyum formatında başarılı biçimde gerçekleştirilmiştir. 8.si Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Şemsiyesi altında Mersin Üniversitesi’nde düzenlenmiş ve kapsamı kongre boyutuna ulaşmıştır. Geçen bu süreç, beden eğitimi ve spor öğretmenliği alanının gelişmesine önemli katkılar sağladığı inancındayız. Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği olarak ülkemizdeki araştırmacıların Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alanına özgü yeni araştırmalarının sesi olmayı bir mesleki sorumluluk olarak görüyoruz. Dünyada herhangi bir ülkedeki eğitim modellemelerinin uyarlanmasından yeni ve yaratıcı uygulamalara kadar beden eğitimi ve spor alanında eğitim-öğretimin niteliğini geliştirmeye yönelik yapılmış/yapılmakta olan her çalışmayı önemsiyoruz. Bu kongrede; Alanda yapılan çalışmaların, paydaşlarla tartışılmasını ve yeni yaklaşımlara neden olmasını bekliyoruz. Özellikle yeni beden eğitimi öğretim programımız ile çağdaş eğitim uygulamaları arasında gösterilebilecek, günümüz, yarınımız, geleceğimiz olabilecek çalışmaların kongremizde öncelikler arasında yer bulabileceğini düşünüyoruz. 19-22 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Uluslararası 9. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi’nin temasını “Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni Eğilimler ve Uygulamalar(BESÖ-YEU)” olarak belirledik. Üniversitelerin ilgili fakülte/yüksekokullarındaki araştırmacı akademisyenleri, saha çalışmalarıyla farklılıklarını kongremize yansıtabilecek öğretmenlerimizi, bağımsız araştırmacıları kongremize bir değer katmak üzere bekliyoruz. Bunun yanında Beden eğitimi öğretmenlerimizin yeni ve yaratıcı uygulamalarını atölye çalışması olarak video desteğinde sunmalarını da önemli bir fark yaratacaktır. Herhangi bir çalışma/araştırma yapmamış olan paydaşlarımızı da kongremiz aracılığıyla yeniliklerin farkında olmaya davet ediyoruz. Kongremizde bilim kurulumuzun kongre temasını göz önünde bulundurarak seçeceği araştırmalar sözel bildiriler bölümünde yer alabilecekken, poster olmaya layık görülenler de ilgili salonlarda sergilenecektir. Uluslararası 9. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi’nde siz değerli araştırmacıların sunduğu sözel bildiriler, alan indeksleri arasında seçkin bir yeri bulunan ERIC (EducationResources Information Center-Institute of EducationSciences)’te taranan Journal of Education and Training Studies (JETS) özel sayısında hakem değerlendirmelerinden geçtikten sonra yayınlanacaktır. Siz değerli araştırmacılarımızı, öğretmenlerimizi kongremizde ağırlıyor olmaktan mutluluk duyacağız. Saygılarımızla Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği   Not: Program, katılım, konaklama ve transferlerle ilgili her türlü bilgi için http://tubed2017.org/tr

EMCC MENTÖRLÜK ZİRVESİ"

Geçtiğimiz sene büyük bir heyecanla ve başarı ile gerçekleştirdiğimiz Mentorluk Zirvesi'ni bu sene daha da kapsamlı olacak bir şekilde 27 Ekim tarihinde Conrad Istanbul'da gerçekleştiriyoruz. Gelecek nesillerin yolunu aydınlatmayı mentorluk kapsamında konuşacağımız bu etkinlikte mentorluk alanındaki bütün paydaşlarımızı ve bu alanda ülkemizde çalışan bütün kurum ve bireyleri aramızda görmek istiyoruz.  Program taslağına ve kayıt sayfalarına web sitemizden erişebilirsiniz.  Ana başlıklar:  Z Kuşağını Anlamak Kurumsal mentorluk uygulamaları Tersine Mentorluk projeleri Akreditasyonun mentorluk programlarına kattıkları  İş Mentorluğu Startup Mentorluğu Eğitim Dünyasında Mentorluk Sivil Toplum Kuruluşları / Kadın Odaklı Projeler Mentor / Menti deneyimleri Kamu sektöründe mentorluk projeleri Mentorluk projeleri için teknolojik çözümler OpenSpace: "Mentorluk hakkında söylenecek herşey" Ustaya Saygı: "Leyla Alaton’un anlatımı ile Üzeyir Garih ve Ishak Alaton   Konuşmacı ile temsil edilen kurumlardan bazıları: Şirketler:                     XSights / İpekyol / ATÜ / Türk Telekom / EnerjiSa / Turkcell / TÜV TÜRK* /  Vodafone* / Garanti Bankası* /          Mercedes Türkiye* / Denizbank* / Akbank* /  Sparkus / Mentornity / Mentorink  Kurumlar ve Networkler: TUBİTAK / USİMP / Mentor Network Türkiye / EGESYS / Starters HUB / Start-Up Mentor / TüGİM / TUSIAD-BORGİP / BUBA-Granti Partners* / DaVINCI Network / TINK / Eğitim kurumları  STK'lar: Genç Başarı Vakfı / Turkish WIN / AmCham / YenidenBİZ / PWN / KAGİDER/ÖRAV

AFS KÜLTÜRLER ARASI PROGRAMLARI"

AFS Programları 2018-2019 başvuru süreçlerine dair bilgileri, çevrenizde bu programa uygun olduğunu düşündüğünüz, ilgilendiğini bildiğiniz gençler ve aileler ile paylaşıp, bu deneyime onlarında da sahip olmasını sağlayabilirsiniz.     Başvurularınızı www.turkkulturvakfi.org.tr adresinden 27 Ekim 2017 Cuma günü saat 17:00’ye kadar yapılabilir.    AFS Programları 2018 - 2019 Başvuru Koşulları 1)     T.C. Vatandaşı olmak, 2)     Milli Eğitim Bakanlığı; Ortaöğretim ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerine bağlı liselerdeki; Lise Hazırlık, 9, 10,11 ve 12. sınıfa devam ediyor olmak, ya da Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı liselerin son sınıf öğrencisi olmak, 3)     01 Ocak 2000 - 01 Eylül 2003 tarihleri arasında doğmuş  4)     01 Ocak 2000 - 01 Eylül 2003 tarihleri arasında doğmuş olmak, 5)     Son iki öğretim yılı (2015-2016 ve 2016-2017) sonu not ortalamalarının; 100 üzerinden 50 ve üzeri olması, 6)     Son iki öğretim yılı (2015-2016 ve 2016-2017) not ortalamalarında hiçbir dersten 50 altında almamış olmak.   *AFS Değerlendirme süreçlerine başvuru için yabancı dil bilgisi aranmamaktadır.     AFS Programları 2018 – 2019 ADAY DEĞERLENDİRME SÜRECİ   1. Aşama: Genel Kültür ve Zihinsel Beceri   4-5 Kasım 2017 , 10:00  Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir 1.Aşama Sonuçları İlanı: 24 Kasım 2017 – www.turkkulturvakfi.org.tr 2. Aşama : Mülakatlar  2-3 Aralık ve 9-10 Aralık 2017 Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir  Başvuru Harcı : 75 TL  Türk Kültür Vakfı İktisadi İşletmesi TL hesabı Garanti Bankası Nişantaşı Şubesi 132 TR73 0006 2000 1320 0006 2939 50 Başvuru Aşamaları 1. www.turkkulturvakfi.org.tr adresinde bulunan AFS Programları 2018 - 2019  Başvuru Formunu doldurulması, 2.  Adayların devam ettikleri Lise Müdürlüklerinden alacakları kaşeli ve imzalı öğrenci belgesini ve resimli kimliğini 1. Aşama Yazılı Sınav'a gelirken yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

KEÇİ Edebiyat Dergisi"

Yayın hayatında üç yılı geride bırakan, edebiyata ve insana ilişkin pek çok konuyu tartışan Keçi'nin YAZ 2017 sayısı, keciedebiyat.com sitesinde yayımlandı.   Ücretsiz e-dergi Keçi'nin yeni 7. sayısında edebiyatımızın önemli isimleri "eğitimde edebiyat" için bir araya geldiler. Behçet Çelik, Neslihan Önderoğlu, Murat Özyaşar, Kutlukhan Kutlu, Sevengül Sönmez ve Doç. Dr. Necdet Neydim özgün içerikleri ve edebiyatımızda birçok açıdan "ilk" niteliği taşıyan incelemeleriyle Keçi'nin YAZ 2017 sayısında yer aldılar.   Keçi'nin yeni sayısı, yaratıcı okuma uygulamaları örnekleri açısından da bugüne kadarki en zengin sayı olma özelliğini taşıyor. Okullarda, farklı sınıf seviyelerinde, öğretmenler tarafından gerçekleştirilen yaratıcı okuma çalışmalarının yanı sıra, hem öğretmen hem edebiyatçı kimlikleriyle iki özel ismin eğitimde edebiyata ilişkin içeriklerini takdim ediyor.   Haldun Taner Öykü Ödülü ve Yunus Nadi Öykü Ödülü gibi saygın ödüllerin sahibi, edebiyat öğretmeni, sevilen öykücü Murat Özyaşar, öğrencileriyle birlikte çıktığı özel bir edebiyat yolculuğunu Keçi okurları için öyküleştiriyor. Sait Faik ve Sabahattin Ali gibi birçok usta yazarın kitaplarının editörü Sevengül Sönmez, edebiyat derslerinin okulların mevcut olanaklarıyla nasıl daha yaratıcı yollarla işlenebileceğine yönelik özel bir yol haritası çiziyor.   Zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler tarafından ilgiyle izleniyor.   Keçi e-derginin tüm sayıları http://www.keciedebiyat.com adresinden ücretsiz olarak indirilebilir.

KESİCİ | GÖKTAŞ | EGEMEN | HUKUK BÜROSU"

"Etkili Öğretmen, Etkili Çocuk" Sempozyumu"

Çamlıca Çocuk Akademisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi 11 Mart'ta düzenlenecek, "Etkili Öğretmen, Etkili Çocuk" sempozyumunda uzmanlar okul öncesi eğitimi ele alacaktır.   Sempozyumda;   1. İstanbul Aydın Üniversitesinden Prof. Dr. Belma Tuğrul, "Çinli Kızlar da Araba Sürebilir mi? (Çocuklar neleri merak eder?)", 2. Medeniyet Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Akın, "Psiko-Eğitsel Açıdan İnsan", 3. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmihan Artan,"Oynuyorum O halde Varım", 4. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Gülçin Güven, "Gelişimin Kilometre Taşları", 5. Nöro Sağlık Beyin Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi Kurucusu Uzman Dr. Kerem Dündar, "Geleceğin Öğretmeninin Beyni" konulu bildiri sunacak.   Sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüğümüz sempozyumumuzun; Türkiye Özel Okullar Derneği aracılığı ile çok daha fazla eğitimciye ulaşması konusunda desteğinizi rica ederiz.   Türkiye Özel Okullar Derneği’ne üye okullar için ek kontenjan açılacaktır.   Başvurular kapandığı için öğretmenlerimizin bilgi@camlicacocuk.com adresine (Ad Soyad, Meslek, Kurum, Telefon, E-Posta, Şehir) bilgileri mail atmaları yeterli olacaktır. NOT olarak "TÜRKİYE ÖZEL OKULLAR BİRLİĞİ ÜYE OKUL" yazıldığı takdirde kayıt işlemleri gerçekleştirilecektir.   Ek-1 Program Akışı   www.etkiliogretmen.com   Saygılarımla

SERVİSCELL"

Serviscell, velilerin, Okul ve Sürücülerin yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırarak, güvenli ve kaliteli bir servis hizmetin verilmesini sağlar   Katalog Genel Merkez Oğuzlar Mahallesi Çetin Emeç Bulvarı 1364 Sokak No:6/4 Balgat - Çankaya / Ankara Telefon : +90 312 999 06 06 (pbx) Faks : +90 312 285 27 21 E-posta : info@serviscell.com.tr   Hacettepe Teknokent Safir bilokları E blok 2. Kat 204 Numara 06800 Beytepe / Ankara Telefon : +90 285 27 37 (pbx) Faks : +90 312 285 27 14 E-posta : polar@polarteknoloji.com Web Sayfası : polarteknoloji.com

İngiltere'de harika bir yaz okulu programına ne dersiniz?"

2017 yazında gerçekleşecek olan Summer School Academy & Exploring Universities in the UK programıyla öğrenciler İngilizcelerini yerinde geliştirme imkânı bulacaklar. Özellikle dinleme ve konuşma becerilerinin ön plana çıkacağı bu eşsiz tecrübede yalnızca günlük kullanıma alışmakla kalmayıp, aynı zamanda akademik seviyede dil kullanımını da benimseyecekler. Program boyunca öğrenciler dünyanın en prestijli üniversitelerinden olan Oxford ve Cambridge Üniversitelerini ziyaret etme fırsatı bulacaklar. Bu sayede öğrenciler gelecekteki kariyer tercihlerine ilham verecek akademik dünyayı keşfedecekler. Öğrenciler gezilerin yanı sıra unutulmaz ve eğlenceli sosyal aktivitelerde de yer alacak ve farklı kültürlerle tanışma imkânı bulacaklar. Perceptum’un düzenlediği Summer School Academy 2017 sadece bir eğitim gezisi değil aynı zamanda muhteşem bir tatil ve gelecekteki kariyer planlarını keşfetmek için bir şans. Yaz Okulu Akademimiz ile ilgili detaylı bilgiyi linkte bulabilirsiniz: http://bit.ly/2izMMes Yaz okulu programları dışında Perceptum Education olarak 2017’de gerçekleştireceğimiz Sanat & Müzik, Futbol & İngilizce, Bilim & Teknoloji ve Genç Liderler programlarıyla öğrencileriniz ilgi duydukları alanları, dünyanın en tanınmış üniversitelerinde akademik workshoplar ve seminerler eşliğinde daha iyi tanıma fırsatı bulacaklardır. Matematik, sanat, müzik ve İngilizce gibi branşlar için hazırlamış olduğumuz temalı eğitim gezileriyle öğrenciler ilgi alanlarını global bir bakış açısıyla görme fırsatı bulacaklardır. Bununla birlikte İngilizcelerini günlük hayatın içinde geliştirme imkanı elde edeceklerdir. Temalı eğitim gezilerimiz ihtiyaç ve isteklerinize göre senenin sizin belirleyeceğiniz herhangi bir zaman diliminde, uzunluğu 1 haftadan başlayarak 15 güne kadar olabilecek şekilde ilgi alanlarına ve katılımcı sayısına göre yeniden tasarlanabilmektedir. Kısa bir süre için geçerli olmak üzere programlarımıza 8 kişilik bir öğrenci grubunun katılımı halinde “Grup Lideri” olarak belirlenen 1 eğitmenin İngiltere'deki gezilere katılım ve konaklama masrafları tarafımızca karşılanacaktır. Tematik gezilerle ilgili detaylı bilgiyi linkte bulabilirsiniz: http://bit.ly/2ePAT2A Oxford, Cambridge ve Londra'da faaliyet gösteren uluslararası bir eğitim ve danışmanlık şirketi olan Perceptum Education, öğrencilerin dil eğitimi ve akademik gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra siz değerli idarecilerimizin ve eğitimcilerimizin kişisel gelişimlerine de katkı sağlamaktadır. Programlarımız ve etkinliklerimiz sadece öğrencilere yönelik olmayıp öğretmenleri ve okul idarecilerini de kapsamaktadır. Programlarımız ve etkinliklerimizle ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için bize ulaşabilirsiniz: www.perceptumEdu.com   İngiltere'deki çözüm ortağınız Perceptum Education ile irtibat için: info@perceptumEdu.com Perceptum Education Team   Click here for our brochure of the Summer School Academy 2017 (PDF)

NASUH MAHRUKİ DOĞADA LİDERLİK OKULU"

Nasuh Mahruki’nin bütün kamp programı boyunca çocuklarla birlikte olacağı, bol aktiviteli kamp programımız bu yıl Antalya’da Aska Lara Resort Otelde gerçekleştirilecek. 5 gece 6 gün sürecek olan kampımızda katılımcılarımız eğlenirken öğrenecekler ve hiç unutamayacakları bir kamp geçirecekler. Konusunda uzman eğitmenler gözetiminde gerçekleştirilecek olan kamplarımız çocuklarımızın gelişimi için özel olarak hazırlanmış eğitim programlarıyla hazırlanmıştır.   Ek-1 Program

CODE.ORG YARIYIL TATİLİ EĞİTMEN VE ÖĞRENCİ EĞİTİMİ"