Kanada Eğitim Sistemi İnceleme Gezisi

Kanada eğitim sistemi dünyadaki en iyi eğitim sistemlerinden biridir. İngiltere, Amerika, Avusturalya ve bunun gibi ingilizce konuşulan ülkeler arasındaki en iyi eğitim sistemine sahiptir. Eğitim en başından yani yuva sınıfından üniversiteye kadar parasızdır ancak bunun yanı sıra az sayıda özel okul vardır,  bu okullar genellikle zenginler ya da çocuklarının devletin verdiği eğitimin dışında yani özel ihtiyaçları doğrultusunda örneğin dini eğitim gibi bir eğitim almasını isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Yapacağımız gezimizde sizlere Kanada’nın eğitim kültürünü tanıtmayı hedefliyoruz. Bunun için Kanada’da çeşitli okullarda alternatif yaratıp gezimizi mümkün olduğunca eğitim amaçlı zenginleştirmeye çalıştık. Ülkede bulunan devlet ve özel okulları sizlere tanıtacağız.

Bunun yanında ülkemizde popüler olmayan ancak diğer gelişmiş ülkelerde oldukça yaygın olan alternatif okul sistemini de bu gezimizde sizlere tanıtacağız. Alternatif okul sistemi çeşitli sebeplerden dolayı lise eğitimine ara vermiş  genellikle 25 yaş ve üstü geleneksel olmayan öğrenci diye tanımladığımız öğrencilerin lise eğitimlerine devam etmelerine imkân sağlar. Bu bağlamda Contact Alternative School ziyaretini de sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Bu okul ziyareti ülkemizdeki bu kategorideki öğrencilere  açıktan eğitim almak yerine yeniden sınıf havasını soluma imkanı vermek adına çok önemlidir.

Gezimizin sonunda katılımcılarımız Kanada eğitim sistemi hakkında birçok faydalı bilgi edinecek ve aynı zamanda Toronto şehrine ait güzelikleri görecekler ve bundan büyük keyif alacaklar.  Bu gezi hem ülkemizin eğitim sistemine katkı amaçlı hemde katılımcılarımızı bir nebze olsun iş stresinden çıkarıp onlara güzel zaman geçirmeyi sağlamak amaçlı olacaktır.