SosyalBen Akademi

SOSYALBEN AKADEMİ

2015 yılında Ece Çiftçi tarafından kurulan sosyal girişimcilik şirketi SosyalBen Akademi Danışmanlık Hizmeti LTD. ŞTİ. topluma hizmet projelerine önem veren, kurum/kuruluşlar ve öğrencilere doğru sosyal sorumluluk projeleri ile tanışma, yurtiçi ve yurtdışında aktif olarak projeler gerçekleştirme alanlarında danışmanlık vermektedir. Bireylerin sosyal sorumluluk saatlerini en aktif, verimli ve yaratıcı şekilde geçirmeleri için kişiye ve kuruma özel sosyal sorumluluk programı hazırlanmaktadır.

Çünkü ‘Dünyadan Biz Sorumluyuz.’

Gönüllü katılımcılara hazırlanan programlar ile Dünya için fark yaratmalarına destek olan SosyalBen Akademi’nin projeleri;

GÖNÜLLÜ TURİZMİ

Türkiye’de bir ilk niteliğinde olan ‘Gönüllü Turizmi’, gönüllü katılımcıların yurt içinde ve yurt dışındaki farklı bölgelerin kültürel zenginliklerini keşfedebilmesi, sosyal sorumluluğu farklı gönüllüler ile deneyimleyebilmesi ve sürdürülebilir bir turizm anlayışı ile gittikçe kapsamını genişletmekte; süreç sonunda verilen dünya çapında geçerli sosyal sorumluluk CV’si ile okul, staj ve iş başvurularında fark yaratmaktadır.

CFC (Camping for Community)

Katılımcıların seçilen bir bölgeye kamp kurarak farklı coğrafyalarda ve kültürlerdeki sorunları belirleyip, problemlere uzaktan çözüm aramak yerine sahaya inerek gözlem yapma ve yerinde çözüm üretme şansı buldukları; toplumsal sorunlara duyarlılık, gözlem yapma, etkin iletişim kurma ve grup çalışmasında tecrübe sahibi olacakları bir programdır.

SAHA ÇALIŞMALARI

Saha; gönüllünün dezavantajlı bölgelerde bizzat bulunarak resim, müzik, icat, yaratıcı yazarlık, dans, tiyatro gibi başlıklar altında atölye çalışmalarıyla en yoğun şekilde sosyal sorumluluk kavramıyla iç içe olduğu, bu çalışmaların planlanmasından malzemelerin hazırlanmasına ve çocuklara aktarılmasına kadar her aşamada yer aldığı programlardır.

Detaylı bilgi için;

E-mail : www.sosyalbenakademi.com