KEÇİ Edebiyat Dergisi

Yayın hayatında üç yılı geride bırakan, edebiyata ve insana ilişkin pek çok konuyu tartışan Keçi'nin YAZ 2017 sayısı, keciedebiyat.com sitesinde yayımlandı.

Ücretsiz e-dergi Keçi'nin yeni 7. sayısında edebiyatımızın önemli isimleri "eğitimde edebiyat" için bir araya geldiler. Behçet Çelik, Neslihan Önderoğlu, Murat Özyaşar, Kutlukhan Kutlu, Sevengül Sönmez ve Doç. Dr. Necdet Neydim özgün içerikleri ve edebiyatımızda birçok açıdan "ilk" niteliği taşıyan incelemeleriyle Keçi'nin YAZ 2017 sayısında yer aldılar.

Keçi'nin yeni sayısı, yaratıcı okuma uygulamaları örnekleri açısından da bugüne kadarki en zengin sayı olma özelliğini taşıyor. Okullarda, farklı sınıf seviyelerinde, öğretmenler tarafından gerçekleştirilen yaratıcı okuma çalışmalarının yanı sıra, hem öğretmen hem edebiyatçı kimlikleriyle iki özel ismin eğitimde edebiyata ilişkin içeriklerini takdim ediyor.

Haldun Taner Öykü Ödülü ve Yunus Nadi Öykü Ödülü gibi saygın ödüllerin sahibi, edebiyat öğretmeni, sevilen öykücü Murat Özyaşar, öğrencileriyle birlikte çıktığı özel bir edebiyat yolculuğunu Keçi okurları için öyküleştiriyor. Sait Faik ve Sabahattin Ali gibi birçok usta yazarın kitaplarının editörü Sevengül Sönmez, edebiyat derslerinin okulların mevcut olanaklarıyla nasıl daha yaratıcı yollarla işlenebileceğine yönelik özel bir yol haritası çiziyor.

Zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler tarafından ilgiyle izleniyor.

Keçi e-derginin tüm sayıları http://www.keciedebiyat.com adresinden ücretsiz olarak indirilebilir.